E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltın 2 haftanın zirvesine yakın---

Altın 2 haftanın zirvesine yakın

Altın 2 haftanın zirvesine yakın
10 Şubat 2022 - 07:58 borsagundem.com

Altın yatırımcıları bugün açıklanacak kritik ABD enflasyon verisine odaklanırken, altın fiyatları da son iki haftanın en yüksek seviyesinde bulunuyor. Gram altın ise küresel altın fiyatları ve dolar/TL arasında sıkışmış durumda.


Altın, yatırımcıların ABD enflasyonuna odaklanmasıyla kazançlarını dördüncü güne taşıyarak son iki haftanın en yüksek seviyelerinde işlem görüyor. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen dolar/TL’deki gerilemeyle 800 TL sınırında bulunuyor.

Altın yatırımcıları da bugün açıklanacak ABD enflasyon verisine odaklandı. Bloomberg anketine katılan ekonomistler Ocak ayında ABD’de enflasyonun yüzde 7,3’e tırmanacağı görüşünde
Öte yandan, piyasalar Fed’in baharda art arda iki faiz artırımı gerçekleştirmesini fiyatlamaya başladı. Bloomberg’in opsiyon kontratlarının fiyatlamasından yaptığı hesaplamalara göre, traderlar Mart ve Mayıs ayında 25 baz puanlık faiz artırımına kesin gözüyle bakarken Mart ayında yüzde 28 ihtimalle 50 baz puanlık bir artırım olacağını düşünüyor.

Philip Nova Kıdemli Emtia Stratejisti Avtar Sandu, beklenenden yüksek gelen enflasyonun altını destekleyeceğini fakat faiz artırımlarının faizsiz bir varlık olan altın için fırsat maliyetini artıracağını söyledi.

Ons altın, haftaya 1.807 dolar civarında başladıktan sonra art arda dört günü de kazançla kapattı. Hafta başından bu yana yüzde 1,4 yükseliş kaydeden değerli metal, perşembe günü enflasyon verisi öncesinde 1.834 dolar civarında işlem görüyor.

Haftaya 788 TL seviyesinde başladıktan sonra salı günü 800 TL’nin üzerini gören gram altın, haftanın kalanında dar bir bant aralığında dalgalı bir seyir izledi. Gram altın, perşembe günü küresel altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen dolar kurundaki düşüşle 798 TL civarında bulunuyor.

Altın yatırımcıları ABD enflasyon verisine odaklandı

 

Altın ithalatı düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)