E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAhşap ev dolandırıcılarına dikkat!---

Ahşap ev dolandırıcılarına dikkat!

Ahşap ev dolandırıcılarına dikkat!
12 Nisan 2023 - 10:56 borsagundem.com

Deprem felaketi sonrası artan talep, fırsatçıların iştahını kabartıyor. Ahşap ev yapacağı vaadiyle sözleşme yapan kötü niyetli kişiler ilk peşinatı aldıktan sonra kayıplara karışıyor.

Pandemi sonrası artan ahşap ev talebi deprem felaketi sonrası zirve yaptı. Dolandırıcılar ise bu durumu fırsata çevirmekten geri kalmıyor. Arya Ahşap Dünyası isimli firma ve sahibi Taner Sarıaydın bu isimlerin başında geliyor. Muğla bölgesinde faaliyet gösteren Taner Sarıaydın, iddialara göre tuzağın ilk adımını hazırlanan sözleşme ile atıyor. Müşterinin tüm taleplerini kabul eden Sarıaydın, sözleşmeyi imzaladıktan sonra peşinatın ödenmesini bekliyor. Parayı aldıktan sonra da kayıplara karışan Taner Sarıaydın’ın adresinin yıkık dökük kimsenin yaşamadığı bir ev olduğu orta çıkıyor.

Bu sayede hukuki işlemlerin de gerçekleşmesini engelleyen Sarıaydın, yeni sözleşmeler yaparak çok sayıda ismi mağdur etmeye devam ediyor.

Son dönemde benzer çok sayıda olayın yaşandığına dikkat çeken sektöre yakın isimler, noter aracılığıyla sözleşme yapılmasını öneriyor. Ayrıca güvenilir, kurumsal firmaların tercih edilmesi gerektiğini altı çiziliyor.

Manisa'da 'saadet zinciri' iddiası: 60 milyon TL dolandırıp kaçtı!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)