E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'li şirketlere temettü ve hisse geri alımı tepkisi---

ABD'li şirketlere temettü ve hisse geri alımı tepkisi

ABD'li şirketlere temettü ve hisse geri alımı tepkisi
08 Nisan 2020 - 20:37 borsagundem.com

ABD'li şirketlerin bir yandan işçi çıkartıp, bir yandan da hisse geri alımı yapmaya ve temettü ödemeye devam etmeleri tepkiye neden oldu

ABD'li şirketlerin koronavirüs salgını nedeniyle çalışanlarını işten çıkarırken diğer taraftan temettü ödemeye ve hisse geri alımı yapmaya devam etmeleri sendikalar, emeklilik fonu danışmanları, politikacılar ve kurumsal yönetim uzmanlarının tepkisini çekiyor.

Reuters'ın yasal bildirimler, şirket duyuruları ve şirket yetkililerinin açıklamalarından yola çıkarak yaptığı incelemeye göre Royal Caribbean Cruises Ltd. , Halliburton Co, General Motors ve McDonald's Corp şirketleri işten çıkarma, mesai kısaltma ya da maaş indirimi yaparken bu şirketlerin tamamı aynı zamanda hissedarlarına ödeme yapmaya devam ettiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • expert09 Nisan 2020 00:52

    herkes borsa da ve kapitalizmi lanetliyor,komedi

  • Cego08 Nisan 2020 21:26

    Siz burada ne oluyo zannediyorsunuz. Orada hiç değilse destek var. Burada inşaatçılara kuyumculara destek

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Nisan 2020 21:15

    ABD şirketlerin tek derdi kazanmak ve para.insan ölmüş kalmış hiç umurlarında değildi.Kapitalizm örnekleri artık kapitalizm artık virüs kapmalı ve daha sosyalcıl yönelere kanunlarla yönlendirilmelidir.

  • Eren!08 Nisan 2020 23:01

    Dayı adamlar hisse sahiplerini koruyor hisselerine şirketine sahip çıkıyor hem kendi için hemde yatırımcısını düşünüyor o çalışanlar işten çıkartma tüm ülkelerde oluyor aksine şuan bu davranışı yapmasa ödenek sağlanmasa o şirketler satılır ve ekonomi biter ve affedersin sosyalist bir görüşteysen borsada ne işin var özür dilerim sert söylemde bulunduysam. 

  • Mehmet08 Nisan 2020 20:56

    Tipik ve surpriz olmayan kapitalizm etkisi