E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'den tahvil ihracını hızlandırma planı---

ABD'den tahvil ihracını hızlandırma planı

ABD'den tahvil ihracını hızlandırma planı
01 Kasım 2023 - 15:50 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanlığı tahvil ihraclarını hızlandırmayı planladığını duyurdu. Kuponlu tahvil ihaleleri için bakanlık, önceki seviyelere göre hızda bir artış olduğunu belirtirken, daha uzun vadeli borçların "daha ılımlı" bir oranda artacağını söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı gelecekteki tahvil ihracları için geri ödeme planlarını detaylandırarak, tahvil ihraclarını hızlandırmayı planladığını duyurdu. Hazine önümüzdeki hafta, vadesi 15 Kasım'da dolacak 102,2 milyar dolarlık tahvili geri ödemek üzere 112 milyar dolarlık borçlanma ihalesi düzenleyerek 9 milyar dolardan fazla ek kaynak yaratacak.

İhraclar salı günü 48 milyar dolar tutarında 3 yıl vadeli tahvillerle başlayacak. İhraclar üç bölümden oluşacak ve sonraki günlerde 40 milyar dolar tutarında 10 yıl vadeli ve 24 milyar Dolar tutarında 30 yıllık tahvil satışı yapılacak.

Hazine Bakanlığı, bundan sonra kuponlu tahvil ve bonolara daha fazla odaklanarak çeşitli vadelerdeki ihale büyüklüğünü artıracağını da söyledi. Bakanlık, bonolar için mevcut ihale büyüklüğünü Kasım ayı sonuna kadar koruyacak. Kuponlu tahvil ihaleleri için bakanlık, önceki seviyelere göre hızda bir artış olduğunu belirtirken, daha uzun vadeli borçların "daha ılımlı" bir oranda artacağını söyledi.

Hazine Bakanlığı, 2 ve 5 yıllık tahvillerin büyüklüğünü ayda 3 milyar dolar, 3 yıllık tahvilin büyüklüğünü ayda 2 milyar dolar ve 7 yıllık tahvili büyüklüğünü ayda 1 milyar dolar artırmayı bekliyor.

Ocak ayı sonuna kadar ihale büyüklükleri sırasıyla 9 milyar dolar, 6 milyar dolar, 9 milyar dolar ve 3 milyar dolar artış gösterecek.

ABD Hazinesi, içinde bulunduğumuz çeyrekte 776 milyar dolar ve 2024 takviminin ilk çeyreğinde 816 milyar dolar borçlanmaya ihtiyaç duyacağını söyledi.

ABD’deki tahvil krizi ne anlama geliyor?

 

Tahvil faizleri düşmeden borsalar yükselemez

 

Tahvil piyasalarında satış baskısı durulmuyor

 

Wall Street borsalarında tahvil krizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)