E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelilerde teknolojik düşüş---

ABD vadelilerde teknolojik düşüş

ABD vadelilerde teknolojik düşüş
04 Mayıs 2021 - 08:14 borsagundem.com

ABD vadeli endeksleri teknoloji hisseleri öncülüğünde geriliyor

Asya piyasalarında karışık bir seyrin izlendiği bu sabah, ABD vadeli endeksleri teknoloji hisseleri öncülüğünde geriliyor.

Tesla ve Amazon hisselerindeki aşağı yönlü hareket Nasdaq 100 vadeli endeksinin bu sabah düne göre 50 puan, yüzde 0,36 gerilemesine yol açarken, S&P 500 vadeli endeksi 10,75 puan, yüzde 0,26 ve vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 46 puan, yüzde 0,14 ekside.

Analistler, ABD vadeli endekslerindeki aşağı yönlü baskıda dün açıklanan ISM verilerini imalat sektöründe büyümenin yavaşladığına işaret etmesinin,  metal fiyatlarının 2008 yılın8dan bu yana görülen en yüksek seviyelere çıkmasının pandemi sonrası toparlanmanın riskler ile karşı karşıya olduğunu göstermesinin endeksleri aşağı çektiğini vurguluyorlar.

Bununla birlikte analistler, piyasalarda kısa vadeli geri çekilme,  düzeltme olabileceğini ancak boğa piyasasının hâkimiyetini sürdürdüğünü de belirtiyorlar.

Wall Street endeksleri 'teknoloji' ile karıştı

Asya borsalarında karışık seyir

CIA Genel Merkezi'ne izinsiz girmek isteyen kişi engelleni

Biden mülteci kotasını 4'e katladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)