E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street endeksleri 'teknoloji' ile karıştı---

Wall Street endeksleri 'teknoloji' ile karıştı

Wall Street  endeksleri 'teknoloji' ile karıştı
04 Mayıs 2021 - 00:21 borsagundem.com

ABD ekonomisindeki olumlu işaretler Wall Street'te Dow Jones ve S&P 500'ün yükselişini sağlarken pandemi döneminin yıldızı teknoloji hisselerinde düşüş yaşandı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın ilk gününe yükselişle başlamasına rağmen kapanışa doğru teknoloji hisselerinde yaşanan gerilemenin etkisiyle Nasdaq'ın ekside kalması sonucu karışık bir seyirle kapandı. 

Korona virüsle mücadele konusunda aşılama çalışmalarındaki başarı ve birçok eyalette normalleşmeye adım adım yaklaşılması, tüketici temel ürünleri, enerji ve hammadde gibi ekonomiye duyarlı sektörleri, teknoloji ve iletişim hizmetleri de dahil olmak üzere büyüme stoklarını barındıran sektörlerden daha iyi performans gösterdi.

POWELL'IN KONUŞMASI

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell ise bugün yaptığı bir konuşmada, ekonomide henüz düzlüğe çıkılmadığını ancak gerçek bir ilerleme kaydedildiğini söyledi. Powell, "Bazı ülkeler hala Kovid-19'un pençesinde korkunç bir şekilde acı çekerken, ABD'deki ekonomik görünüm açıkça canlandı." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksi, nisanda bir önceki aya göre 4 puan azalışla 60,7'ye gerileyerek piyasa beklentilerinin aksine düşüş gösterdi.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 2238.38 puan ve yüzde 0,7 oranında artarak 34.113,23 puandan günü tamamladı. S&P 500 Endeksi de, 11.49 puan ve yüzde 0,27 oranında artışla gün sonunda 4.192,66 puana ulaştı. Nasdaq Endeksi ise 67.56 puan ve yüzde 0,48 düşüşle günü 13,895,12 puanla kapadı.

ABD borsalarının hacmi, son 20 işlem günündeki tüm seansın 9,86 milyar ortalamasına kıyasla 10,29 milyar hisse oldu.

TEKNOLOJİ DEVLERİNDE DÜŞÜŞ

Nasdaq Endeksi'ndeki gerilemede en büyük etkiyi Amazon Alphabet, Facebook ve Microsoft gibi yüksek teknoloji hisselerindeki düşüşler yaptı.

Nasdaq'taki en büyük kazanç ise gelecekte kripto para birimlerini kabul etmeye açık olduğunu açıklayan Ebay hisseleri oldu. Ebay hisseleri açıklamanın ardından yüzde 4,2 değer kazandı.

ABD'de inşaat harcamaları beklentiyi karşılamadı

 

ABD vatandaşlarının hisse yatırımları rekor düzeye çıktı

 

Powell: Ekonomi ilerleme sağladı fakat herkes için değil

 

Avrupa borsaları 'seyahat' umuduyla yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul haftaya güçlü başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)