E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadeli işlemleri ve küresel piyasalar yükselişte---

ABD vadeli işlemleri ve küresel piyasalar yükselişte

ABD vadeli işlemleri ve küresel piyasalar yükselişte
24 Mart 2020 - 12:55 borsagundem.com

FED’in ABD ekonomisine yardımları artırması küresel piyasalara can suyu oldu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında vadeli işlemler ve küresel piyasalar ABD Merkez Bankası FED’in Amerikan ekonomisine yardımlarını artırmasının ardından yükselişe geçti.

ABD endeks vadeli kontratları, Kongre'nin harcama paketini onaylayacağına ilişkin umutların yenilenmesi ve Fed'in yoğun teşvik programının koronavirüsün etkilerini azaltacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesi sonrası sert yükseldi.

Bu hareketle birlikte, S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq 100 vadelileri Borsanın belirlediği yükselişlerin daha da artmasını önleyen üst sınıra dayandı.

Haziran vadeli S&P 500 endeks vadeli kontratı 2,333.5 puan ile Chicago Mercantile Exchange'in (CEM) günlük olarak belirlediği üst sınıra ulaştı. CME kurallarına göre, endeks bu seviyenin üerine çıkamaz ancak bu seviyede ya da bunun altında seyretmeye devam edebilir.

Avrupa endeksleri de yükselişte. Avrupa’nın büyük şirketlerinin oluşturduğu Stoxx Europe 600 endeksi %4’ün üzerinde yükselirken Alman DAX endeksi %6’ya yakın yükseldi.

Japon Nikkei 225 endeksi ise günü %7,1 artış ile kapatırken Güney Kore Kospi endeksi %8’den fazla yükseldi. Asya’nın geri kalan ülkeleri de yükselişe geçti.

ABD borsaları geçtiğimiz günü ise kayıpla kapattı. Dow Jones endeksi 600 puana yakın değer kaybetti ve yüzde 3,1 azalışla 18.591,93 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 3,4 kayıpla 2.227,62 puana ve Nasdaq endeksi de yüzde 0,3 azalışla 6.860,67 puana düştü.

Amerikan borsasında endeksler, ABD Merkez Bankasının (Fed) ekonomiyi desteklemek amacıyla sınırsız varlık alımı dahil yeni tedbirler açıklamasına rağmen aşağı yönlü seyretti.

Endekslerdeki düşüşte, Kovid-19 salgınıyla mücadele için hazırlanan ve yaklaşık 2 trilyon dolar değerinde olduğu belirtilen ekonomik teşvik paketine ilişkin Kongrede henüz bir anlaşmaya varılamaması etkili oldu.

Matthews Asia’nın portföy yöneticisi Sherwood Zhang FED’in kararlarıyla ilgili, “sonunda küresel çapta kredi marjlarının sıkılaştı ve şirketlerin iç borçlanma maliyetleri üzerinde baskılar kalktı.” yorumunu yaptı.

Avrupa borsaları İtalya'yla moral buldu

Avrupa borsalarında yükseliş % 4’ü aştı

Japonya Borsası yüzde 7 arttı

Borsa İstanbul güne sert yükselişle başladı

Fed piyasaya desteğini artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abuzer çırmık24 Mart 2020 16:21

    batarsın inşallah thy yaktın bizi

  • Dd24 Mart 2020 15:16

    Kapitalizmin bir oyu nu bunlar.sömürü düzeni asla değişmez.  2008 krizinde dünya batacakti ne oldu?. Nemi oldu. ABD borsaları tavan tavan gitti. Benim aklımda kalan birşey var. Tofaş 1000 tl idi 35000 tl oldu. Diyerlerinide siz hatırlayın. Otokar 4000 den 170.000 ne gitti. Yani para krizlerde kazanılır. 

  • Ali24 Mart 2020 13:18

    Ky para kazanmasın diye baraj kalkmadı hala