E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed piyasaya desteğini artırdı---

Fed piyasaya desteğini artırdı

Fed piyasaya desteğini artırdı
23 Mart 2020 - 15:09 borsagundem.com

ABD merkez bankası Fed ekonomiye destek sağlamak amacıyla yeni tedbirler açıkladı

ABD merkez bankası Fed Pazartesi günü, kötü durumdaki ABD ekonomisini desteklemek için, aralarında borçlanma maliyetlerini düşük tutmak için sınırsız tahvil alımı ve özel sektöre ve yerel yönetimlere kredi akışını sağlamak için programlar oluşturmak dahil geniş çaplı ikinci dalga tedbir paketi açıkladı.

Fed açıklamasında, "Fed, piyasa işleyişini sorunsuz hale getirmek ve para politikasının daha geniş finansal koşullara ve ekonomiye etkin yansımasını sağlamak için Hazine tahvilleri ve devlet dairelerinin mortgage destekli tahvillerini ihtiyaç duyulan miktarda satın alacaktır ve aynı zamanda devlet dairelerinin ticari mortgage destekli menkul kıymetlerini de alacaktır"" dedi.

Piyasalardaki likiditeyi desteklemeyi amaçlayan Fed, limitsiz miktarda Hazine kağıdı ve Mortgage menkul kıymeti alacağını duyurdu. Fed'in bu haftalık planında 250 milyar dolar tutarında mortgage menkul kıymeti alacak.
'Tüm araçları kullanacağız'

Yeni hamlesini duyuran Fed'den 'ABD ekonomisini desteklemek için elimizdeki tüm araçları kullanacağız' mesajı da paylaşıldı. Fed açıkladığı son paketle birlikte, tümü birden 300 milyar dolara kadar çıkacak yeni finansman sağlayan programlar oluşturarak çalışanlara, tüketicilere ve işletmelere kredi akışını destekleyecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş23 Mart 2020 19:01

    Tüm dünya devletleri yöneticileri maalesef ne kadar geri kafalılar tarafından yönetildiğini bu virüs ortaya serdi ,savaşa silaha yatırım yaptılar oysa önemli olan yaşatmaktı sağlık ekipmanlarına ve onların daha ileri teknolojisine yatırım yapmadılar yeterince ,eğer yapılsaydı şimdi biribirlerinden maske dilenmezlerdi yazık insan insanlığından utanıyor dünyanın haline bak

  • Bolulu23 Mart 2020 16:22

    Dunya duzelmedigi surece Urettiginiz mallari depolarinizdaki farelere pazarlarsiniz artik....

  • MİSAFİR23 Mart 2020 16:16

    ülkeler vatandaşının  refahı için seferber olmuşken, bu gün ilaç yazdırmak için doktora gidip çıktığımda arabam çekilmişti, doğrusu böyle bir günde işgüzar polislerin yaptığı ne vicdanla ne ahlakla açıklanacak bir durum değil. oysa sokakta hiç araçyokken ve trafiği herhangi bir şekilde  engellememe rağmen, sabah sabah,  zaten vatandaş olarak burnumuzdan soluyoruz üstüne üstlük bu yaptıklarına bakıın, bunu yapan bostancı bölgesi ekipleri, yazıklar olsun!!!!

  • .....23 Mart 2020 16:52

    ülkeler vatandaşının cebine para koymayı düşünürken, bizimkiler vatandaşı söğüşlemenin peşinde, yazıklar olsun!

  • EKREM EMREGİR23 Mart 2020 16:08

    yakında çok güzel şeyler olacaktır.bist bir kaç aya kalmaz 250 000 olacaktır bu haberi olumlu buldum.

  • ALEVİ DİNİNDENİM23 Mart 2020 16:06

    Bu salgın karşısında en çok risk altında olanlar sağlık çalışanları en fazla özveride bulunanlar sağlık çalışanları çalışma koşullarının değişmesi nedeni ile sıkıntı yaşayanlar sağlık çalışanları bakan mecliste sağlık çalışanlarını alkışlıyor. alkışlayacağına tüm sağlık çalışanlarına neden 1 aylık maaş tutarında ikramiye vermiyorsun.ver bakalım senin bakan olduğunu anlayalım.doğu kurnazlığı ile alkışlayalım hayır o güzel insanları bu risk altında mesai saatleri nöbet çizelgeleri değişen sağlık çalışanlarını maddi yöndende destekleyelim sayın bakan.

  • Sait24 Mart 2020 05:32

    İran şiiri bugüne kadar soyduklarina şey 1 tl lik mali 5 e sattiysan vergini doğru düzgün ödemediysen (vergi iadesi için fiş toplanınca belli oluyor) çalışanlarını ezdiysen oraya say

  • ALEVİ DİNİNİN İRAN KOLU ŞİİLERDENİM.23 Mart 2020 17:26

    SENİN LİDERİN KEMAL BUGÜN YİNE ATMIŞ SAVURMUŞ ORTALIĞI KAVURMUŞ.KİMİN PARASINI KİME VERİYORSUN.BEN DE LOKANTACI ESNAFIYIM.DEVLET İŞYERİMİZİ KAPATTI BİZLEREDE İKİ MAAŞ DEĞİL DE BU SALGIN GECENE KADAR HER AY MAAŞ VERSİN.BİZİMDE ÇOLUĞUMUZ ÇOCUĞUMUZ, ÖDEMELERİMİZ VAR.DÜKKAN KİRASI SSK BORCU BANKA BORCU EV BORCU ARAÇ BORCU İŞCİLERİN SSK BORCU VE MAAŞ BORÇLARI VAR NEREDEN BULACAĞIZ BU PARAYI.BU PARAYI NEREDEN KARŞILIKSIZ VERİYORSUN .BENİM PARAMIMI KİME DAĞITIYORSUN.BİZLER PİYASA YAPICI ÜLKELERMİYİZ.ABD VE AB PARA PARASAR İSTEDİKLERİ KADAR BUNLAR PİYASA YAPICILARDIR.AYRICA SANAYİLEŞMİŞ ÜLKELERİNDENDİR ÜLKE BORLARI YOKTUR ÜLKEMİZ 400 MİLYAR DOLAR BORÇLU NASIL VERECEK EY CAHİL DÜŞÜNCELİ İNSAN.HÜKÜMETİN KAFASI ÇALIŞMIYORMU ONLAR KADAR .BU ÜLKEDE MALESEF SENİN GİBİ ÇÜRÜMÜŞ ZİHNİYETLİ İNSANLAR OLDUĞUNU GÖRMEKTEYİM.KEMAL SSK NASIL BATIR DI İSE BU SEFERDE ÜLKE BATSIN DİYOR.FETÖ DEN ATILANLARI TEKRAR İŞE ALINDİYOR.SANKİ ÜLKEDE SAĞLIKCI KALMAMIŞ .

  • MELTEM GÜZELBAHAR23 Mart 2020 15:52

    ister isen tüm abd deki şirketleri hepsini altın karşılığı olmayan bir para ile istediği kadar üretsinler kime satacaksın.tüm dünya iyileşmez ise dünya ülkeleri mal almazlar ise ürettiğin malı kime satacaksın.bunlar caresizliğin iz düşümü derim.öyle olur ise altının onsu 2000-5000 $ olur.bence altında kalın derim.hiç olmaz ise az kazanırsınız kumar oynamamış olursunuz.

  • KAZIM YILDIRIMÜSTÜ23 Mart 2020 15:48

    madem fed varlık alımı yapacaksa ilk olarak altın alımı yapar.eğer borsalar yükselecek ise altın patlar.neden risk alayım ki.ben bir sene güvenli liman altındayım.

  • KASIM KIRBAŞLI23 Mart 2020 15:44

    güven olmaz ise bu hisseleri kime satacaksın.fed hepsini alır ise kamulaştırma yapmış olur ve kominist  sistem olurki bu kapitalist sisteme aykırı.

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$23 Mart 2020 15:40

    Her gün yalan dolan bir haber.istediği kadar destek versin.dünya düzelmez ise ürettikleri ürünleri kime satacaklar.bu salgın bitmez ise dünya nın hiç bir ülkesi düzelmez.bir haber çıkıyor milletin eline veriyorlar , ertesi gün yalan olduğu meydana çıkıyor hop patlatıyorlar millete.bu borsalar 3 sene sonra düzelir.eğer fed para basacak ise o zaman altının onsu ucacaktır.hiç olmaz ise güvenilir bir liman.

  • abuzer çırmık23 Mart 2020 15:38

    içine ederim borsanında thy da

  • zeus23 Mart 2020 15:29

    Zeus aşkına bu beladan nasıl kurtulacağız insanlık kurumadan.

  • Ali23 Mart 2020 15:29

    Buradan kriz derinleşirse olan borsaya değil paralara olur para krizine döner.. Ama düzelecek..

  • Ateist23 Mart 2020 15:28

    DÜNYANIN BAŞI DERTTE.

  • yaşar23 Mart 2020 15:27

    heryer kapalı piyasada para olması kimin işine yarayacak ...fede sormak lazım ..ekonomi aktivite olmadıkça bu paranın bir anlamı var mı ..hala herşey para diyorlar ....krizi para ile degil aşı ile aşılır bunu anlamak mı istemiyorlar ...

  • ALEVİ DİNİNDENİM23 Mart 2020 15:27

      Her devlet ve tüm dünya bu beladan en az zarar ile nasıl kurtuluruz derdinde umalımda çözümler bizleri yeni çözümsüzlüğe sürüklemesin.

  • ALEVİ DİNİNDENİM23 Mart 2020 15:24

    Kapitalizm her kapana kısıldığında yeni oyuncaklarla insanlar oyalanıyor taki daha beteri gelene kadar. 

  • tv23 Mart 2020 15:18

    sistemleri çöktu neyaparlarsa yapsınlar bir hafta ıyıgıbi gözukecek ertesi hafta kötü

  • UZM.23 Mart 2020 15:18

    ABD  ALMANYA  ve FRANSA kesenin ağzını  açtı, güçlü devlet olmanın gereğini yerine getiriyorlar, darısı başımıza, bekliyoruz...