E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarABD hükümetinin elindeki Bitcoin’ler fiyatı ne kadar etkileyebilir?---

ABD hükümetinin elindeki Bitcoin’ler fiyatı ne kadar etkileyebilir?

ABD hükümetinin elindeki Bitcoin’ler fiyatı ne kadar etkileyebilir?
23 Ekim 2023 - 16:57 borsagundem.com

Bitcoin’in fiyatı yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar ise ABD hükümetinin elindeki Bitcoin’leri satması ya da elinde tutmasının Bitcoin fiyatını belirgin şekilde etkileyeceğini düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasanın en hacimli kripto parası Bitcoin’de ralli hız kesmiyor. Uzmanlar ise 30 bin doların üzerinde seyreden Bitcoin’in fiyatının ABD hükümetinin elindeki Bitcoin’leri satması ya da elinde tutması halinde, bundan belirgin şekilde etkilenebileceği görüşünde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD hükümetinin 5,5 milyar dolar değerinde Bitcoin’i bulunuyor. ABD’nin zulasını elinde tutması veya satmasının, Bitcoin fiyatı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabileceği düşünülüyor.

En büyük Bitcoin balinalarından biri

Insider’dan George Glover’ın haberine göre, kripto firması 21.co, kamuya açık dosyaların Washington'un 2020 yılından bu yana siber suçlulardan 200.000'den fazla Bitcoin ele geçirdiğini gösterdiğini söylüyor.

Analistler, varlıkların toplamda 5,5 milyar dolar değerinde olduğunu tahmin ediyor. Bu da ABD'yi 'dünyanın en büyük Bitcoin balinalarından biri' haline getiriyor. Balina terimi, dijital varlık meraklılarının büyük miktarlarda kriptoya sahip olan bireyleri veya grupları ifade etmek için kullandıkları bir terim olarak biliniyor.

21.co'nun verilerine göre, çevrimiçi karaborsa Silk Road'dan, kurucusu James Zhong'dan ve 2016 yılında Bitfinex borsasını hackleyen suçlulardan ele geçirilen Bitcoin’ler, hükümetin Bitcoin birikiminin büyük bir kısmını oluşturuyor.

Açık artırma yoluyla satış ya da tazminat ödemesi

Geçmişte hükümet, ilgili yasal işlemler tamamlandıktan sonra hisselerini açık artırma yoluyla satma ve ardından parayı mağdurlara tazminat ödemek için kullanma eğilimindeydi.

Örneğin, Wall Street Journal'a göre Washington, Mart ayında Coinbase aracılığıyla önceden ele geçirilen 9.861 adet Bitcoin'i sattı ve Temmuz ayında Bitfinex'e 300.000 dolar değerinde tazminat ödedi.

Hükümetin satışlarının, dijital varlık ticaret hacimlerinin geçen yıl durma noktasına gelmesiyle birlikte, toplam piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto parasının fiyatını etkilemesi bekleniyor.

Düşük oynaklık büyük dalgalanmalara neden olabilir

2022'de, Fed'in agresif faiz artırımları ve FTX gibi yüksek profilli kripto para borsalarının çöküşü, yatırımcıların sektöre olan coşkusunu baskıladığından kripto fiyatları düşmüştü.

15 bin dolarlara kadar gerileyen Bitcoin, bu yıl riskli varlıklardaki yükselişe rağmen zor da olsa toparlandı ve Mart ortasından bu yana 26.000 ila 31.000 dolar arasında dar bir aralıkta işlem görüyor. Bitcoin’in fiyatı şu an 30.500 dolar civarında seyrediyor.

Daha düşük oynaklık, balinaların büyük dalgalanmaları kendi başlarına gerçekleştirebileceği anlamına geliyor. Dolayısıyla hükümetin 5,5 milyar dolarlık Bitcoin birikimini nasıl değerlendireceğinin Bitcoin'in fiyatı üzerinde büyük bir etkiye sahip olması bekleniyor.

Bitcoin'deki sert oynaklığın perde arkası

 

Bitcoin bu hafta ikinci kez 30 bin doları test etti

 

Bitcoin son rallisinde 'ivme kazanıyor'

 

Bitcoin, 2023’te yaklaşık yüzde 60 değer kazandı 

 

Spot Bitcoin ETF onayı, Bitcoin’i Ocak’ta 45 bin dolar seviyesine çıkarabilir

 

Bitcoin'de sert dalgalanma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)