E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD enflasyonu sonrası piyasalarda son durum---

ABD enflasyonu sonrası piyasalarda son durum

ABD enflasyonu sonrası piyasalarda son durum
13 Ekim 2022 - 15:50 borsagundem.com

ABD'de tüketici fiyatları temmuz ayında gördüğü 41 yılın en yüksek seviyesinin ardından, üçüncü ayda da yıllık bazda düşüş gösterdi. Ancak açıklanan rakamlar piyasa tahminlerinden daha olumsuz geldi.

ABD'de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası piyasalarda hareketlilik arttı.

ABD Merkez Bankası’nın ekimde 75 baz puanlık faiz artışına gitmesi bekleniyor. Bu fiyatlanma ile birlikte altın ve Bitcoin düşerken dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvilleri yükseldi.

Bitcoin’de günlük düşüş yüzde 4’ün üzerine çıktı. Veri öncesinde düşmeye başlayan ve 18 bin 740 dolar seviyesinde bulunan lider kripto para verinin açıklanmasının ardından 18 bin 200 seviyelerine geriledi.

Altında ise günlük düşüş yüzde 1’i aştı. Altın spot piyasada ons başına 1650 dolar seviyesine geriledi. Değerli metal veri açıklanmadan önce 1670 dolar seviyelerinde bulunuyordu. Gram altın ise günlük yüzde 0,9 düşüşle 988 TL seviyesine geriledi.

Euro/Dolar kuru ise günlük düşüş yüzde 0,5’i buldu. Veri açıklanmadan önce 0,9744 seviyelerinde olan kur verinin ardından 0,9648 seviyelerine geriledi. Dolar/TL ise 18,58 seviyesinde yatay seyretti.

ABD vadeli endekslerinde satışlar hızlandı. S&P 500 vadeli endeksindeki düşüş yüzde 2'yi aşarken, Nasdaq vadelilerde yüzde 3'e varan geri çekilme yaşandı.

Enflasyon verisi öncesi pozitif seyreden BİST 100 endeksinde ise satış baskısı kuvvetlendi. Gün içerisinde yükselişin yüzde 1'in üzerine çıktığı endeks, şu sıralar yüzde 0,45 artışla 3534 puan seviyelerinden işlem görüyor.

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)