E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ekonomisinde değişiklik yok---

ABD ekonomisinde değişiklik yok

ABD ekonomisinde değişiklik yok
03 Mart 2016 - 08:02 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı Williams, "ABD ekonomisinin temel göstergelerinde değişiklik yok" dedi

San Francisco Fed Başkanı Williams, ABD'nin ekonomik görünümü için iyimserliğini devam ettiriyor. Son dönemde piyasalarda yaşanan türbülansa ragmen ABD ekonomisinin temel görünümünün değişmediğini ifade eden Williams, Fed'in faizleri bu yıl artırmaya devam etmesi için nedenlerin geçerli olmayı sürdürdüklerini savundu. 
Williams yaptığı açıklamada, "Aşırı ısınmış bir ekonomide çok uzun süre devam etmek istemeyiz. Bu durum çok yüksek enflasyona veya varlık balonlarına yol azabilir. Partinin hareketlenmeye başladığı dönemde punch kasesini oradan uzaklaştırmanız gerekir" diye konuştu.
ABD ekonomisi için büyük resmin değişmediğini ifade eden Williams, FOMC'nin Mart toplantısında hangi yönde hareket etmesini beklediği konusunda ise yorum yapmadı. Williams, "Tek bir toplantıya odaklanmış değilim. Odaklandığım konu politika seçimlerini verilere bırakma tekel stratejimiz ile tutarlı kalmaya devam edip etmediğimiz" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)