E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsası karışık seyirle açıldı---

ABD borsası karışık seyirle açıldı

ABD borsası  karışık seyirle açıldı
13 Ekim 2021 - 17:05 borsagundem.com

ABD borsaları kötü gelen enflasyon rakamlarının ardından güne karışık bir seyirde başladı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri JPMorgan'ın beklentileri aşan bilançosuna rağmen düşüşle seyrediyor


ABD borsası, beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verilerinin açıklanmasıyla güne karışık bir seyirde başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,52 düşüşle 34.199,26 puanda, S&P 500 Endeksi %0,13 ekside 4.345,13 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,44 yükselişle 14.529,91 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0339 düşüşle %1,541 seviyesinde değerleniyor.

Enflasyonist endişelerle dün düşüş gösteren endeksler, ABD'de bugün açıklanan Eylül ayı enflasyonun beklentileri aşmasıyla birlikte yeni günde karışık bir seyir izledi.

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), eylülde aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda yüzde 5,4 artışla beklentilerin üzerinde yükseldi. Ülkede yıllık enflasyon yeniden 13 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

ABD'de şirketler ise yılın üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklamaya başlarken, ülkenin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan Chase'in net kârı beklentilerin üzerinde arttı.

JPMorgan Chase'ten yapılan açıklamaya göre, bankanın bu yılın üçüncü çeyreğindeki net kârı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 24 artarak 11,7 milyar dolara yükseldi.

Siyasi tarafta ise borç limitinin kısa süreli artırılmasına yönelik yasa tasarısı, ABD Senatosu'nun ardından Temsilciler Meclisi'nde de onaylandı. Federal hükümetin temerrüde düşmesini önleyecek tasarı, yasalaşması için ABD Başkanı Joe Biden'ın imzasını bekliyor.

Analistler, yatırımcıların enflasyonist baskıların ABD Merkez Bankası'nın (FED) varlık alımını azaltma planını nasıl etkileyeceğini değerlendirmeye çalışırken, FED'in bugün açıklanacak toplantı tutanaklarının piyasalar tarafından takip edileceğini belirtti.

Biden'dan Tedarik Zinciri Zirvesi

 

JPMorgan, net karını üçüncü çeyrekte artırdı

 

Bilanço sezonunda boğalar sürpriz yapabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)