E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında Fitch düşüşü---

ABD borsalarında Fitch düşüşü

ABD borsalarında Fitch düşüşü
02 Ağustos 2023 - 16:55 borsagundem.com

Fitch’in ABD’nin kredi notunu düşürmesinin ardından Wall Street endeksleri kırmızıya döndü. Yatırımcılarsa bilanço sezonuna odaklanmayı sürdürüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı. Gündemde ise kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in ABD’nin uzun vadeli kredi notunu düşürmesi var. Yatırımcılar ikinci çeyrek bilanço sonuçlarını izlemeye devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,45 düşüşle 35.469,06 puanda, S&P 500 Endeksi %0,87 düşüşle 4.536,72 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,30 düşüşle 14.097,92 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0475 yükselişle %4,080 seviyesinde değerleniyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating “önümüzdeki üç yıl içerisinde beklenen mali bozulmayı” gerekçe göstererek ABD için uzun vadeli döviz ihraççısı temerrüt notunu AAA’dan AA+’a düşürdü.

CNCB’nin haberine göre servet yönetimi firması Evans May’in Yönetici Ortağı Brooke May kararla ilgili yorumlarında, “Bu karar her ne kadar hayal kırıklığı yaratacak olsa da kısa vadede ekonomide önemli bir etki yaratacağını düşünmüyorum. Fakat bu Washington için bir uyarı ateşiydi” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre hareketli geçen bilanço sezonu yatırımcıların gündeminde kalmayı sürdürüyor. Advanced Micro Devices (AMD) hisseleri şirketin beklenenden daha güçlü bilanço açıklamasının ardından açılış öncesinde %2 yükseldi. Ancak teknoloji devinin hisseleri açılışla birlikte %1 düşüşe geçti. Bilançosunda beklentileri aşan ve maliyet kesintisine gittiğini açıklayan CVS Health’in hisseleri ise açılışın ardından %2 yükseldi. İkinci çeyrekte gelir beklentilerini kaçıran SolarEdge’in hisseleri %17 değer kaybetti.

Bilanço sezonunun yarısından fazlası sona erdi ve sonuçlar yatırımcı beklentilerinin üzerinde. FactSet verilerine göre bilançolarını açıklayan S&P 500 şirketlerinin %82 kadarı beklentileri aştı. Söz konusu tablo yatırımcılara yılın geri kalanındaki toparlanma için destek olacak nitelikte.

CNBC’nin haberinde Barclays’in Avrupa Hisse Senetleri Stratejileri Başkanı Emmanuel Cau, “Yumuşak iniş hızlı bir biçimde piyasaların genel beklentisi haline geldi ve hisse senetleri güçlü rallinin ardından bir miktar nefes alabilir. Ancak goldilocks anlatısını değiştirecek olumsuz bir katalizör gerçekleşmezse yukarı yönlü hareketin devam edebileceğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Fitch, ABD'nin kredi notunu düşürdü! Peki etkisi ne olur?

 

ABD Hazine Bakanlığı'ndan 103 milyar dolarlık tahvil ihracı

 

ABD'de özel sektörde istihdam beklentilerin üzerinde

 

Teknoloji devleri AI heyecanını frenliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)