E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
29 Mart 2023 - 17:07 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne pozitif bir seyirle başladı. Tartışmaların odağındaki yerel banka hisseleri yeni günde %1’in üzerinde yükseldi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları çarşamba gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar bankacılık krizindeki en kötü günlerin sona erdiği görüşünü benimsemiş gibi görünüyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,71 artışla 32.624,84 puanda, S&P 500 Endeksi %1,02 artışla 4.011,97 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi %1,30 yükselişle 11.867,87 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0218 yükselişle %3,589 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları haftalardır piyasaları meşgul eden ABD’deki yerel bankalar krizinin sona ermesini kutluyor. SPDR S&P Yerel Bankacılık ETF’si açılışta %1’in üzerinde yükseldi. Citigroup ve Goldman Sachs gibi yerel bankaların hisselerinde de artış görülüyor.

Büyük teknoloji hisseleri de yükseliş havasına ayak uydurdu. Meta, Amazon, Netflix ve Amazon hisseleri %1’in üzerinde değer kazandı.

Sportif kıyafet perakendecisi Lululemon’un hisseleri %12 değer kazandı. Yükselişte şirkete yönelik bilanço ve gelir öngörülerinde düzeltme yapılması etkili oldu. Micron hisseleri de yeni güne %5’in üzerinde yükselişle başladı. Çip üreticisinin ikinci çeyrek mali rakamları yatırımcılarını memnun etti.

Tüm bu iyimser tabloya rağmen ABD Hazinesi tahvil getirileri de yükselişini durdurmadı. 10 yıllık tahvil getirileri gün içerisinde %3,6’ya kadar ulaştı. Kısa vadeli 2 yıllık tahvil getirileri de %4,12’ye kadar yükseldi. Tahvil getirilerindeki yükseliş borsalar için baskı yaratmaya devam ediyor.

Bazı yatırımcılar daha yüksek faiz oranlarının ekonomiyi resesyona sürüklenebileceğinden endişelenmeye devam ediyor. ABD borsaları salı günü ay boyunca piyasaları etkisi altına alan bölgesel bankacılık krizinin geçildiğine dair işaretlere rağmen düşüş göstermişti.

CNBC’nin haberine göre varlık yönetimi firması Solus Alternative’den Dan Greenhaus piyasalarla ilgili açıklamasında, “Başlıkların altını kazıdığında, manşetlerde önerilenden daha zayıf bir zemin görüyorsunuz. Örneğin Nasdaq’ı beşte birlik dilimlere ayırırsanız yalnızca üstteki beşte birlik birimin yükseldiğini diğer dört birimin de düştüğünü görürsünüz” ifadelerine yer verdi.

Greenhaus endekslerdeki büyük şirketlere işaret ederek, “Bir dizi endekste en büyük ağırlığa sahipler. Ancak aynı zamanda, Nasdaq'ta, S&P'de ya da herhangi bir yerde, hareketin büyük bölümü üst kısım tarafından yapılıyorsa, her şeyin yolunda olduğunu söyleyerek rahat uyumamalısınız” açıklamasında bulundu.

ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Michael Barr gün içerisinde Washington’da ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde ifade verecek. Barr’ın ifadeleri banka iflaslarının ardından federal denetim mekanizmalarının cevabına yönelik olacak.

Ekonomi cephesinde yatırımcılar en son konut satış verilerini değerlendirecek. Dow Jones tarafından yapılan ankete katılan ekonomistler konut satışlarında %3'lük bir düşüş öngörüyor. Şubat ayında açıklanan verilerde satışların %8,1 oranında arttığı görülmüştü.

ABD'de mortgage başvuruları yükselişini, faizler düşüşünü sürdürdü

 

Teknoloji hisselerinde 'sat sinyali'

 

BlackRock: Piyasa Fed’i yanlış anlıyor, faiz oranları düşmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)