E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
26 Ekim 2021 - 17:06 borsagundem.com

Teknoloji devlerinin bilanço bildirimlerine hazırlanan Wall Street borsaları şu ana kadar gelen güçlü bilançolardan destek alarak yeni günde de yükselişini sürdürüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,21 yükselişle 35.815,44 puanda, S&P 500 Endeksi %0,47 artışla 4.587,74 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,67 yükselişle 15.328,88 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0008 düşüşle %1,635 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri şirketlerden gelen güçlü bilanço rakamlarının ardından yeni güne iyimser başladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD merkezli uluslararası kargo şirketi United Parcel Service (UPS) kâr ve gelirlerini güçlü bir şekilde artırdığı 3. çeyrek bilançosu açıklamasının ardından %6,7 oranında yükseldi. Beklentilerin üzerinde bilanço paylaşan General Electric’in yıllık bilanço tahminini yukarı yönlü revize etmesiyle birlikte şirketin hisseleri açılışta %5,15 oranında değer kazandı.

Bir önceki seansta %12’den fazla yükselerek 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan elektrikli araç şirketi Tesla hisseleri yeni güne de %4,09 yükselişle başladı.

Gün içerisinde bilanço açıklaması yapacak olan teknoloji devleri Alphabet ve Microsoft’un hisseleri sırasıyla %1,01 ve %0,19 yükselişle işlem görüyor. Microsoft yatırımcıları firmanın bulut sistemleri uygulaması Azure ile desteklenecek bilançonun güçlü bir şekilde beklentileri aşacağını öngörüyor. Analistler Google’ın çatı şirketi Alphabet’in bilançosunun geçtiğimizi yıla göre %43 oranında yükselmesini bekliyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi LPL Financial’ın Baş Finans Stratejisti Ryan Detrick CNBC’deki açıklamasında, “Bilanço sezonu yine harika bir biçimde başladı. Ancak şimdi büyük soru dev teknoloji şirketlerinin öne çıkıp çıkamayacağı. Hisse senetleri tüm zamanların en yüksek seviyesindeyken çıta oldukça yukarda ve teknoloji şirketleri bu seviyeleri haklı göstermek için etkileyici olmak zorunda” ifadelerine yer verdi.

Araştırma şirketi Refinitiv verilerine göre, S&P 500'de bilanço bildiren 119 şirketin %83'ü beklentilerin üzerine çıktı. S&P 500 şirketlerinin üçüncü çeyrekte kârlarını yaklaşık %35 oranında büyütmeleri bekleniyor.

ABD'de konut fiyatlarında yükseliş sürüyor

 

Piyasalarda olumlu hava yaratan gelişmeler

 

Wall Street’te küçük yatırımcının gücü tükeniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)