E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
31 Temmuz 2023 - 17:17 borsagundem.com

Wall Street endeksleri temmuz ayının son gününe pozitif başladı. Temmuz ayını ralliyle geçiren yatırımcılar cuma günü açıklanacak istihdam verilerini bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününe hafif yükseliş başladı. Yatırımcılar temmuz ayının son işlem gününde bilanço sezonuna odaklandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,03 artışla 35.469,85 puanda, S&P 500 Endeksi %0,07 artışla 4.585,63 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,13 yükselişle 14.335,61 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0008 düşüşle %3,953 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri temmuz ayını ralliyle geçirdi. S&P 500 Endeksi’nin ay boyunca %3,2 yükseldi ve üst üste beşinci ayını pozitif kapattı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise aylık bazda %4,2 yükseldi. Nasdaq da benzeri bir şekilde beşinci pozitif ayını kapatıyor.

Dow Jones endeksi temmuz ayında %3,2’lik yükseliş yakaladı. Endeks geçen hafta 13 işlem günü üst üste devam eden bir ralliyle 1987’den bu yana en uzun serisini gerçekleştirdi.

Yatırımcılar geçen hafta gelen ekonomik verilerle birlikte yumuşak iniş senaryosu için daha fazla umutlu hale geldi. Son göstergeler ABD işgücü piyasasının gücünü koruduğuna ve enflasyonun yavaşladığına işaret etmişti. İkinci çeyrek bilançolarının beklentilerin üzerinde gelmesi de yatırımcıların bu düşüncesini destekliyor.

CNBC’nin haberine göre Goldman Sachs ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti David Kostin konuyla ilgili açıklamasında, “Şirketlerin alt sınırı aşacağını tahmin ediyorduk. Şu ana kadar şirketlerin %55’lik kısmı beklentileri aştı. Bu tarihsel ortalamalrın üzerinde. Ayrıca yıldan yıla ortalama hisse başı kazançlar %7’yle korkulandan 200 baz puan daha iyi durumda” ifadelerine yer verdi.

Geçen hafta ABD Merkez Bankası (FED) çeyrek puanlık faiz artışıyla politika faizlerini 22 yılın en yüksek seviyesine taşıdı. FED Başkanı Jerome Powell bankanın kararlarının “toplantıdan toplantıya” veri odaklı olarak aldığını açıkladı. FED’in 25 baz puanlık kararı piyasalar tarafından büyük oranda bekleniyordu.

ABD borsalarında Amazon, Apple, CVS Health ve Starbucks bu hafta bilançolarını açıklayacak şirketler arasında olacak. Ancak cuma günü açıklanacak istihdam raporu yatırımcıların odağını değiştirebilir. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler ABD ekonomisinin temmuz ayında 200 bin yeni istihdam ekleyeceğini öngörüyor. Haziran ayında ABD tarım dışı istihdamı 209 bin yükselmişti.

Wall Street borsaları kritik eşikte

 

Yatırımcılardaki korkusuzluk satışı tetikleyebilir

 

Gündelik yatırımcılar faizden kazanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)