E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
28 Temmuz 2023 - 17:13 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne pozitif başladı. Enflasyona ilişkin olumlu göstergeler yatırımcılardaki boğa piyasası havasını destekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri üç haftadır üst üste yükselişle kapanmaya hazırlanıyor. Piyasaların gündeminde ise ABD Merkez Bankası’nın (FED) yakından izlediği bir enflasyon göstergesinin son iki yılın en düşük seviyesine ulaşması var.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,42 artışla 35.430,78 puanda, S&P 500 Endeksi %0,82 artışla 4.574,56 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,45 yükselişle 14.254,25 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,022 düşüşle %3,983 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre haziran ayı bireysel tüketici harcamaları (PCE) fiyat endeksi yavaşlama işaretleri göstermeyi sürdürüyor. Dow Jones anketine katılan ekonomistler endeksteki artışın aylık bazda %0,2 seviyesinde olmasını bekliyordu ve artışlar ekonomistlerin beklentileriyle aynı doğrultuda geldi. Çekirdek PCE ise bir yıl öncesinde göre %4,2’lik beklentilerin altında %4,1 yükseldi.

FED’in hafta ortasında faiz artışlarına gerekçe olarak gösterdiği verilerdeki yumuşama yatırımcılar için özellikle ilgi çekiciydi. Ancak rakamlar FED’in yıllık enflasyon hedefi olan %2 seviyesinin hala çok üzerinde seyrediyor.

Wall Street’in bir diğer önemli gündem maddesi de bilançolar. Dow Jones üyesi Procter & Gambler (P&G) hisseleri şirketin olumlu bilançosunun desteğiyle yeni güne %2,8’lik yükselişle başladı. Tüketici ürünleri şirketi birçok markasında analistlerin bilanço ve gelir beklentilerini aştı.

Teknoloji devi Intel’in hisseleri bilanço sonrası %5,2’lik yükselişle işlem görüyor. Roku hisseleri de güçlü bilanço paylaşımının ardından açılış sonrası %20’nin üzerinde değer kazandı.

Diğer taraftan Ford Motor hisseleri otomotiv şirketinin beklentileri aşmasına ve bilanço öngörülerini geliştirmesine rağmen %3,7 değer kaybetti. CNBC’nin haberine göre şirket yönetiminin elektrikli araç adaptasyonunun beklenenden uzun sürdüğünü açıklaması hisse senedindeki düşüşün sebebi oldu.

ABD'de kişisel tüketim harcamaları beklentileri aştı

 

ABD ekonomisi hız tuzağından nasıl kaçabilir

 

FED’in faiz artışı sonrası para nereye yatırılmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)