E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
24 Temmuz 2023 - 17:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri teknoloji bilançoları gibi yoğun gündem maddelerinin hakim olduğu FED haftasının ilk işlem gününe pozitif başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk işlem günü bazı kritik kurumsal şirketlerden gelecek bilançoların etkisiyle yükseldi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,34 artışla 35.349,05 puanda, S&P 500 Endeksi %0,45 artışla 4.556,54 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,44 yükselişle 14.094,27 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0117 düşüşle %3,829 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında Dow Jones Endeksi rekor yükseliş serisini bugün de devam ettirme yolunda. Endeks cuma gününü yükselişle kapatarak 10 gün üst üste yükselmiş ve 2017’den bu yana görülen en uzun ralliyi gerçekleştirmişti.

ABD borsaları bazı yatırımcıların rallinin tehdit altında gireceğinden dolayı endişelendiği yoğun bir haftaya doğru ilerliyor. Yatırımcılar bu hafta çarşamba günü açıklanacak ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararına kilitlendi. Vadeli piyasalardaki yatırımcılar 25 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle baksa da yatırımcılar FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına odaklanacak. Zira FED’in bu yıl içerisinde ikinci bir faiz artışı alıp almayacağı yatırımcıların en önemli gündem maddelerinden biri olmayı sürdürüyor.

Bilanço sezonu hafta boyunca borsaların itici gücü olmayı sürdürebilir. Şirketlerin ikinci çeyrek raporlarını açıkladığı dönem için en kritik günlerden biri ise perşembe olacak. Dow Jones Endeksi’nin yaklaşık %40’ını ve S&P 500 Endeksi’nin yaklaşık %30’unu oluşturan Alphabet, Microsoft ve Meta gibi dev teknoloji firmaları bilançolarını bu gafta açıklayacak. Büyük ilaç şirketleri, sanayi şirketleri ve petrol devleri için de bu hafta oldukça kritik.

CNBC’nin haberine göre yatırım firması Oppenheimer’dan John Stoltzfus konuyla ilgili gün içerisinde yaptığı açıklamada, “Bu hafta, geçen yıl 12 Ekim’de başlayan ve bu yılın başından geçen cuma gününe kadar devam eden borsa rallisini test etmek için birçok fırsat sunacak” ifadelerine yer verdi.

Yatırımcılar ayrıca, haftanın sonunda açıklanacak olan FED’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olarak bilinen kişisel tüketim harcamaları endeksini de izleyecek.

Faiz artırım döngüsünde son aşama

 

Piyasaların boğaları hayal mi görüyor?

 

Resesyon hala mümkün mü?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)