E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
19 Temmuz 2023 - 17:05 borsagundem.com

Wall Street yatırımcıları yeni günde bilanço verilerine odaklandı. Beklenenden daha güçlü geçen bilanço sezonu endekslerdeki yükselişi destekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Bilanço sezonu devam ederken Dow Jones Endeksi ise 8 gün art arda gelen yükselişle son dört yılın en uzun serisini yakalama yolunda ilerliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,50 artışla 35.128,09 puanda, S&P 500 Endeksi %0,40 artışla 4.573,32 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,27 yükselişle 14.392,62 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0468 düşüşle %3,743 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları bugün özellikle dev ABD bankası Goldman Sachs bilançosuna odaklandı. Hisse başı kazançlarda beklentileri kaçıran banka ikinci çeyrek gelirleriyle ise Wall Street beklentilerini aştı. Goldman daha önce yaptığı bilgilendirmede çeyrek sonuçlarının muhtemelen zayıf olacağı uyarısında bulunmuştu. Bankanın hisseleri bilanço raporundan çok fazla etkilenmedi.

Netflix, Tesla, IBM ve United Airlines gibi diğer büyük şirketler de bilançolarını kapanış sonrasında açıklayacak.

İkinci çeyrek bilanço sezonu büyük oranda beklentilerin üzerinde başladı. FactSet verilerine göre bilanço açıklayan S&P 500 şirketlerinin %78’i yatırımcı beklentilerini aştı. Birçok yatırımcı güçlü bilanço serisinin ekonomide yumuşak iniş senaryosunu desteklediğini öngörüyor. ABD ekonomisi geçen hafta açıklanan enflasyon verileriyle önemli bir ivme kazanmıştı.

CNBC’nin haberine göre finans firması Alger’den Ankur Crawford konuyla ilgili açıklamasında, “Sert iniş senaryosunu masadan kaldırmamız gerektiğini düşünüyorum. 2024’e yaklaştıkça bilançolarda aşağı yönde bir gidişata inanmamız daha da zorlaşıyor. Örneğin teknoloji bilançolarının çoğuna bakarsanız bir pencerenin açıldığını ve şimdi yeniden hızlanmanın ve büyümenin başladığını görürsünüz. Bu yılın başlangıcına göre çok farklı bir senaryo” ifadelerine yer verdi.

Bank of America: Fon yöneticileri yumuşak iniş senaryosuna inanmıyor

 

Dolar pandemi yakıtını tüketiyor

 

Goldman Sachs'ın kârı yüzde 58 geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)