E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
17 Temmuz 2023 - 17:08 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde gündem bilanço sezonu. Hafta içinde açıklanacak kritik şirket raporlarına hazırlanan piyasalar yeni haftaya hafif de olsa pozitif başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe sakin başladı. Wall Street yatırımcıları ABD’nin bazı en büyük şirketlerinin bilanço raporları için hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,03 artışla 34.518,12 puanda, S&P 500 Endeksi %0,06 artışla 4.508,32 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi %0,30 yükselişle 14.156,67 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0040 artışla %3,836 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre ABD borsalarının bir numaralı gündem maddesi ikinci çeyrek bilanço sezonu. Bank of America, Morgan Stanley ve Goldman Sachs gibi finans devleri bu hafta bilançolarını açıklayacak. Finans sektörü dışında United Airlines, Las Vegas Sands, Tesla ve Netflix’in de bu hafta bildirilecek çeyrek raporları yatırımcılar tarafından dikkatle takip ediliyor.

Wall Street şirket kârlarının düştüğü kasvetli bir bilanço sezonuna hazırlanıyor. FactSet verilerine göre S&P 500 şirketlerinin bilançolarında bir yıl öncesine göre %7’lik düşüş bekleniyor.

Haftanın bir diğer önemli gelişmesi de ABD Merkez Bankası’nın (FED) temmuz ayı para politikası toplantısı öncesinde “karartma sürecine” girmesi. Yatırımcılar gelecek hafta gerçekleştirilecek para politikası toplantısından %97 ihtimalle çeyrek puanlık faiz artışı bekliyor.

ABD borsaları geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatmıştı. Dow Jones Endeksi’nin %2,3 yükseldiği haftada S&P 500 ve Nasdaq endeksleri de sırasıyla %2,4 ve %3,3 yükselmişti. Borsalardaki yükseliş trendi büyük bankaların beklentileri aşan bilançoları ve beklenenden daha düşük gelen enflasyon raporuyla desteklendi.

CNBC’nin haberine göre StoneX Baş Borsa Stratejisti Kathryn Rooney Vera konuyla ilgili açıklamasında, “Bu bir Goldilock senaryosu. Enflasyon düşüyor ve işsizlik rekor seviyelere yakın seyrediyor. Evet, gerçekten de insanları yüksek fiyatlardan dolayı bir miktar acı çekiyor olabilir ancak işleri var. Şu ana kadarki kanıtlar yumuşak iniş ihtimali için giderek daha elverişli görünüyor ve kusursuz dezenflasyon piyasaları çıldırtabilir” ifadelerine yer verdi.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Resesyon beklemiyorum

 

Borsada satın alma değil haber satma zamanı

 

Boğalar şahlansa da ayı piyasası yatırımcıları direniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)