E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
14 Temmuz 2023 - 17:25 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilanço sezonunun ilk gününde ralliyi sürdürdü. Piyasaları canlandıran enflasyon verilerinin ardından beklentileri aşan JPMorgan bilançosu yatırımcı duyarlılığını destekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe pozitif başladı. Bilanço sezonunun başlamasıyla birlikte beklentilerin üzerinde çeyrek raporları paylaşan dev ABD bankaları piyasaları destekledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,50 artışla 34.567,33 puanda, S&P 500 Endeksi %0,27 artışla 4.522,02 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,36 yükselişle 14.189,08 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,034 yükselişle %3,802 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri son dört seanstır üstü üste yükseliyor. Nasdaq ve S&P 500 endeksleri Nisan 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre piyasaların bugünkü gündeminde bilanço sezonu vardı. ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan Chase hisseleri şirketin beklentilerin üzerinde bir ikinci çeyrek bilançosu paylaşmasının ardından %1’in üzerinde değer kazandı. Bankanın bilançosu yükselen faiz oranları ve artan faiz getirileri üzerinden desteklendi.

FactSet verilerine göre bu bilanço sezonuna ilişkin piyasaların beklentileri oldukça düşük. Analistler S&P 500 bilançolarında yıllık bazda %7’lik bir daralma öngörüyor. Bilanço sezonu beklentilerle aynı doğrultuda giderse S&P 500 şirketlerinin kârı %31,6 düşecek ve 2020’nin ikinci çeyreğinden bu yana en kötü bilanço sezonu gerçekleşecek.

Piyasalar bu hafta enflasyonun düşmeye başladığını gösteren yeni ekonomik göstergelerle canlandı. Üç endeks de haftalık bazda yükseliş doğrultusunda ilerliyor. S&P 500 Endeksi perşembe günü itibariyle haftalık bazda %2,5 artarken Dow Jones endeksi ise %1,9 yükseldi. Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüksek performansıyla diğer endekslerden ayrışarak %3,5’lik artış kaydetti. Bu endeksin 17 Mart tarihinden bu yana en iyi haftalık performansını gösteriyor.

Dün açıklanan üretici fiyat endeksi rakamları ve hafta ortasında yayınlanan tüketici fiyat endeksi verileri yatırımcıların iyimserliğini destekliyor. Yatırımcılarsa şimdilerde son verilerde görülebilen güçlü Amerikan ekonomisinin hisse senetlerini yıl sonuna kadar yükseltip yükseltmeyeceğini tartışıyor.

US Bank Servet Yönetimi Kıdemli Yatırım Direktörü Bill Merz, “Perşembe günü ekonomik verilerin enflasyonun hızla düştüğünü ve istihdam piyasasının güçlü kaldığını göstermesiyle hisse senetleri ve tahvil endekslerindeki fiyatların çoğunluğu yükseldi. Enflasyonun düşmeye devam edeceğine dair iyimserlik, yatırımcıların ikinci çeyrek bilanço sonuçlarını beklerken hisse senetlerinin yükselmeye teşvik edilmesine neden oldu. Yatırımcılar ayrıca tahvil fiyatlarını da artırdı. Zira artık faiz oranı fiyatlandırmasına dayanarak 2024’ün başlarında faiz oranlarının düşürülmeye başlamasından önce yıl boyunca sadece bir tek faiz artışı yapılacağını bekliyorlar” ifadelerine yer verdi.

Küresel piyasalar doların yönünü tartışıyor

 

ABD'li bankaların ikinci çeyrek bilançoları

 

Yatırımcılar 'gülümseyen dolar teorisi'ne sarılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)