E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
28 Nisan 2023 - 17:23 borsagundem.com

Wall Street’te yeni günde bilanço sezonunun etkisi hissediliyor. Beklenenden daha iyi gelen bilançolar endekslerdeki yükselişi destekliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar Amazon ve diğer teknoloji firmalarından gelen bilanço haberlerini değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,45 yükselişle 33.977,13 puanda, S&P 500 Endeksi %0,37 artışla 4.150,77 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,13 artışla 12.158,01 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0616 düşüşle %3,464 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları teknoloji bilançolarına odaklanmayı sürdürüyor. E-ticaret devi Amazon’un hisseleri yeni güne %4’ün üzerinde düşüşle başladı. Şirketin bilanço raporunda bulut yazılım işletmesinin ilk çeyrekte düşüşte olduğu belirtildi. Şirket yine de bilançosunda Wall Street beklentilerini aştı.

Snap’in gelirlerinde beklentileri kaçırması şirketin hisselerinde %18’lik bir düşüşe neden oldu. Pinterest hisseleri ise şirketin ikinci çeyrek büyüme beklentilerinin hayal kırıklığı yaratması nedeniyle %16 değer kaybetti.

Wall Street’in ilk çeyrek beklentilerini kaçıran First Solar’ın hisseleri %12’lik düşüşle işlem görüyor. CNBC’nin haberine göre hisse senedi 2021’den bu yana en kötü işlem gününe doğru ilerliyor.

ABD borsalarında bilanço sezonu beklentilerden çok daha iyi geçiyor. FactSet verilerine göre bilançosunu bildiren yaklaşık 260 S&P 500 şirketinin %80’in bilançosunda pozitif yönde sürpriz yaptı.

Geçtiğimiz gün bilançosunda hem dip hem de zirve beklentilerini aşan yarıiletken firması Intel’in hisseleri yeni günde %6 yükseldi.

Ekonomi tarafında ise gün içerisinde açıklanan mart ayı bireysel tüketim harcamaları fiyat endeksi verileri ekonomist beklentileriyle uyum gösterdi. Endeks verileri ABD Merkez Bankası’nın (FED) favori enflasyon göstergesi olarak biliniyor.

Küresel yatırımcıların kafası karışık

 

IMF’den 'sıkı para politikasına devam' çağrısı

 

Resesyon korkuları yerini stagflasyona bırakıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)