E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
13 Nisan 2023 - 17:10 borsagundem.com

Wall Street borsaları yeni güne enflasyona ilişkin olumlu göstergelerle başladı. Endeksler resesyon endişelerine rağmen sınırlı da olsa yükseldi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe yükselişle başladı. Enflasyona ilişkin olumlu ekonomik veriler hisse senetlerindeki sınırlı yükselişleri destekledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,01 artışla 33.651,49 puanda, S&P 500 Endeksi %0,32 artışla 4.104,99 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi %0,94 yükselişle 12.041,71 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0196 düşüşle %3,381 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları yeni günde mart ayı üretici enflasyon verilerini değerlendirdi. Şirketler tarafından ödenen fiyatların bir ölçütü ve genellikle tüketici enflasyonunun öncül göstergesi olarak kabul edilen üretici fiyat endeksi rakamları mart ayında aylık bazda %0,5 düştü. Beklentilerse ÜFE’nin sabit kalacağı yönündeydi. Gıda ve enerji fiyatlarının dışarıda tutulduğu çekirdek toptan fiyat verileri ise aylık bazda %0,1 düştü. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler bu oranın %0,2 oranında yükseliş yönünde olmasını bekliyordu.

Çarşamba günü yayınlanan mart ayı tüketici fiyat endeksi raporu da manşet enflasyonun geçen ay hafiflediği görüşünü destekler nitelikteydi. TÜFE mart ayında sadece %0,1 yükseldi. Tüketici fiyatları yıllık bazda %5 arttı. Bu oran yaklaşık iki yılın en düşük artışını gösteriyor.

Tüm bu olumlu göstergelere rağmen resesyonun yaklaşmakta olduğundan endişelenen yatırımcılar bir yükseliş kıvılcımını ateşlemedi. ABD borsaları geçtiğimiz günü düşüşle kapattı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) mart ayı toplantısına ilişkin tutanakların yayınlanmasının ardından yatırımcıların risk iştahı düştü. Zira tutanaklara göre FED, bankacılık krizinin yılın geri kalanında hafif bir resesyonu tetikleyeceğini öngörüyordu.

CNBC’nin haberine göre Oanda Kıdemli Borsa Analisti Ed Moya piyasalara ilişkin açıklamasında, “Wall Street, beklenenden daha yavaş enflasyon raporuna odaklanmak yerine FED tutanaklarına odaklandı. Bu da resesyon endişelerine yol açtı. Zira banka bilançoları yaklaştıkça yolun devamında daha fazla banka krizi görülebilir” dedi.

Wall Street’in bir diğer önemli gündem maddesi de bilanço sezonu. Büyük ABD bankaları mart ayındaki bankacılık krizinden bu yana ilk kez bilanço raporlarını açıklayacak. JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup’un ilk çeyrek sonuçlarını yarın raporlaması bekleniyor.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

ABD'de üretici enflasyonu beklentilerin altında geldi

 

Klasik borsa stratejisi geri dönüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)