E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
12 Nisan 2023 - 17:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ekonomistlerin beklentilerinden daha düşük gelen ABD enflasyon verilerinin ardından çarşamba gününe pozitif başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD mart ayı tüketici fiyat endeksi rakamlarının beklenenden daha yavaş yükselmesini olumlu karşıladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,51 artışla 33.856,06 puanda, S&P 500 Endeksi %0,25 artışla 4.119,23 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi %0,01 yükselişle 12.032,81 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0329 düşüşle %3,395 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre piyasalar bugün enflasyon rakamlarına odaklandı. ABD Mart ayı tüketici fiyat endeksi mart ayında aylık bazda %0,1 yükseldi. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler %0,2’lik bir aylık artış bekliyordu.

Enflasyon raporu ABD Merkez Bankası’nın (FED) mayıs ayındaki faiz kararını etkileyecek nitelikte olabilir. TÜFE’nin yıllık bazda %5 artmış olmasına karşın enflasyondaki düşüş trendinin güçlenmesi faiz artışlarının durdurulması gerektiği tezini güçlendirebilir.

CNBC’nin haberine göre Charles Schwab İngiltere’nin Genel Müdürü Richard Flynn, “Bugün enflasyon oranlarındaki düşüş FED’in yakında parasal sıkılaştırma döngüsünü duraklatabileceği spekülasyonlarını oluşturabilir ve yatırımcılar tarafından memnuniyetle karşılanması muhtemeldir. Bununla birlikte, enflasyon oranı düşmüş olsa da FED’in yüzde 2 hedefinin çok üzerinde kalmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

FED’in mart ayı para politikası toplantısına ilişkin tutanaklar da gün içerisinde paylaşılacak. Yatırımcılar Silicon Valley Bank’in iflası sonrasında FED’in 25 baz puanlık faiz artışının ardında nasıl bir fikir yapısı olduğunu inceleyecek.

Wall Street’in bir diğer önemli gündem maddesi de bilanço sezonu. Büyük ABD bankaları mart ayındaki bankacılık krizinden bu yana ilk kez bilanço raporlarını açıklayacak. Cuma günü JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup’un ilk çeyrek sonuçlarını raporlaması bekleniyor.

Enflasyon verisi sonrası altın coştu

 

ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti

 

ABD'de enflasyon 22 ayın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)