E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
22 Mart 2022 - 17:08 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcılar FED Başkanı Powell’ın enflasyon konusundaki son açıklamalarını değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe geri dönüşle başladı. Wall Street endeksleri hafta başında gerçekleşen düşüşlerin ardından ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın faiz artışına ilişkin son açıklamalarıyla yükselişe geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,64 artışla 34.772,54 puanda, S&P 500 Endeksi %0,54 artışla 4.485,18 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,55 yükselişle 13.914,16 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0737 yükselişle %2,368 seviyesinde değerleniyor.

FED Başkanı Pazartesi günkü yüksek volatiliteli seansın ardından, “enflasyonun çok yüksek olduğunu” ve bu yükselişi kontrol altına almak için “gerekli adımların atılacağını" vurguladığı bir açıklama yaptı. Söz konusu yorumlar FED’in 2018’den bu yana ilk kez faiz artırdığı para politikası toplantısının üzerinden bir hafta geçmeden geldi.

Powell Pazartesi günü ABD Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği’nde yaptığı açıklamada, “Bir toplantıda veya birden fazla sayıda toplantıda politika faiz oranını 25 baz puandan fazla artırarak daha agresif hareket etmenin uygun olduğu sonucuna varırsak, bunu yapacağız” ifadelerine yer verdi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Powell’ın açıklamasında sözünü ettiği ölçekte 1 baz puan 0,01 yüzdelik puanı ifade ediyor.

CNBC’nin haberine göre UBS ABD Baş Ekonomisti Jonathan Pingle Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “50 baz puanlık faiz artışı olasılığının arttığını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri gün içerisinde bir süre %2,37'nin üzerine yükselerek Mayıs 2019'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Faiz artışı beklentilerinin ardından banka hisseleri de yükselişe geçti. Açılışta JPMorgan hisseleri %3, Bank of America hisseleri %3,9 değer kazandı.

Yatırımcılar Doğu Avrupa'daki son durumu izlemeye devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden Ukrayna ile savaş çıkmaza girerken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in köşeye sıkıştığını söyledi.

Wall Street’in üç önemli endeksi jeopolitik risklerin ve FED’in sıkılaştırma politikalarının ardından yoğun bir şokla karşılaştığı Mart ayını dahi pozitif seyirde bitirme yolunda ilerliyor.

U.S. Bank Servet Yönetimi’nden Lisa Erickson konuyla ilgili açıklamasında, “Hisse senetleri son seanslarda iyi bir iş çıkardı. Makroekonomide temel verilerde olup bitenlerin arkasından güçlü şirket bilançoları da geldi. Bazı yavaşlamalar oldu, ancak gerçekte bu faktörlerin her ikisi de oldukça sağlam kaldı” ifadelerine yer verdi.

ABD'de perakende satışlar arttı

 

Rus petrol rafinerileri üretimi azalttı

 

Ünlü açığa satışçının yeni hedefi Coinbase

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)