E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü açığa satışçının yeni hedefi Coinbase---

Ünlü açığa satışçının yeni hedefi Coinbase

Ünlü açığa satışçının yeni hedefi Coinbase
22 Mart 2022 - 13:12 borsagundem.com

Enron’un iflasından önce gerçekleştirdiği açığa satış hamlesiyle ünlenen Jim Chanos, dev kripto para borsası Coinbase’in gereğinden fazla para kazandığını iddia ediyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sansasyonel açığa satış hamleleriyle bilinen ünlü yatırımcı Jim Chanos kripto devi Coinbase’e karşı açığa satış pozisyonuna geçtiğini açıkladı. Chanos kripto borsalarının kazanması gerekenden fazlasını elde ettiğini söyledi.

Yatırım şirketi Kynikos Associates’in Kurucusu ve Başkanı Jim Chanos CNBC’deki röportajında “Coinbase bizim balon hisse olarak adlandırdığımız bir şey” açıklamasında bulundu. Chanos pozisyonuna dair çok fazla ayrıntıya girmese de Coinbase’in sadece “bir hikaye için satıldığını” söyleyerek açığa satış pozisyonunu savundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre açığa satış işlemi yatırımcıların borsalarda ellerinde olmayan bir hisse senedini satıp vade sonunda satışını gerçekleştirdikleri kişilere teslim etme işlemi olarak biliniyor. Söz konusu opsiyon işlemi bir hisse senedinin düşüşe geçeceğine inanan yatırımcıların sıklıkla kullandığı bir yöntemdir.

Chanos yatırım hamlesiyle ilgili açıklamasında, “Yeni ekonomide reel büyüme, reel nakit akışı ve reel kazanç elde eden birçok şirket var. Ancak sadece bir hikaye için satılan çok fazla sayıda şirket de bulunuyor ve biz Coinbase’in bir hikaye için satıldığını iddia ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Buna karşın ünlü borsa uzmanı Coinbase’in kripto borsaları arasında benzersiz bir konuma sahip olduğunu ve 40 milyar dolarlık piyasa değerini kabul ediyor. Chanos, “Karşılaştırılabilir diğer borsa türlerine veya işlem operasyonlarına bakarak temelde Coinbase'in fazla kazandığını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Jim Chanos kripto endüstrisinde artan rekabetin şirketin elde ettiği ücretleri düşüreceğini ve “Coinbase’in muhtemelen bu yıl kârlı bir yatırım olmayacağını” sözlerine ekledi.

Şirket dördüncü çeyrekte güçlü bir bilanço yayınladı ve analist tahminlerini geçti. Ancak dev kripto borsası düşen kripto para fiyatları nedeniyle mevcut çeyrekte daha düşük hizmet geliri öngörüyor.

Coinbase hissedarlarıyla paylaştığı bir notta, “2022 yılına daha büyük bilinmezlerle giriyoruz. Bu da işletmemiz hakkında öngörülerde bulunmamızı daha da zorlaştırıyor” ifadelerine yer verildi. Şirket “küresel makro ekonomideki ters rüzgarlar, yükselen faiz oranları, enflasyon ve daha yakın zamanda gerçekleşen jeopolitik belirsizlikler” gibi faktörleri kripto para piyasalarındaki belirsizliğe eklenen diğer endişeler olarak sıraladı.

Coinbase hisseleri Pazartesi günü %6,6 oranında düşerek 173,25 dolara geriledi. Hisse bu yılın başından itibaren %25 değer kaybetti.

Jim Chanos’un en ünlü hamlesi 20 yılı aşkın bir süre önce Enron şirketinin iflasından evvel aldığı açığa satış kararıydı. Enron iflas etmeden önce ABD borsalarının en büyük 10 şirketi arasında bulunuyordu. Chanos, Aralık ayında spor bahis firması DraftKings ve yemek dağıtım şirketi DoorDash şirketleri için açığa satış pozisyonu tutuyordu.

ABD tahvil piyasası Trump’ın rekoruna yaklaştı

 

Bitcoin 43 bin doları zorluyor

 

Borsalarda ‘kayıp on yıl’ başladı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)