E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları ticaret savaşları korkusuyla günü düşüşle kapadı---

ABD borsaları ticaret savaşları korkusuyla günü düşüşle kapadı

ABD borsaları ticaret savaşları korkusuyla günü düşüşle kapadı
30 Mayıs 2019 - 04:37 borsagundem.com

Washington ve Pekin'den gelen ticaret savaşlarını körükleyici açıklamalar Wall Street yatırımcılarında küresel ekonomide düşüş endişelerini artırıyor. ABD borsa endeksleri Çarşamba gününü de ekside kapadı

ABD borsaları Çarşamba gününü düşüşle kapadı. Endeksler son 3 ayın en düşük kapanış seviyesine geriledi. Wall Street'teki kayıpların nedeni Washington ve Pekin'den gelen karşılıklı açıklamaların ticaret savaşı endişelerini artırması oldu. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Pazartesi günü yaptığı "Çin ile bir anlaşma yapmak henüz hazır değiliz" açıklamasının ardından Pekin'den gelen, "Çin ABD'yi nadir metallerle vuracak" haberi yatırımcıları alımlardan uzaklaştırdı. Huawei'nin, Washington yönetiminin yaptırımları için ABD hükümetine dava açması da korkuları artırdı. 

ABD borsasındaki 3 ana endeks de son beş seansta dördüncü kez düşüş yaşamış oldu.

Piyasalardaki belirsizlik, yatırımcıların hisse senetlerinden çıkıp ABD devlet tahvillerine yöneltti. Bu durum da ABD tahvillerinde getiri eğirisinin son 12 yılın en ters haline gelmesine yol açtı. ABD'de 3 ay vadeli hazine bonoları ile 10 yıllık tahviller arasındaki faiz farkı Çarşamba günü mart seviyesini aşarak eksi 12.3 baz puana ulaştı.

Dow Jones sanayi endeksi günü 221,36 puan ve yüzde 0,87 oranında düşerek 25,126,41 seviyesinde tamamladı. S&P 500 19,37 puan ve yüzde 0,69 oranında düşerek gün sonunda 2,783,02'ye geriledi.  Nasdaq da 60,04 puan ve yüzde 0,79 oranında düşerek gün sonunu 7,547,31 seviyesinde kapadı. 

Dow Jones 11 Şubat'tan bu yana en düşük kapanış seviyesine inerken S&P ve Nasdaq seansı yaklaşık üç ayın en düşü kapanış seviyesinde sonlandırdı.

JOHNSON&JOHNSON SAĞLIK HİSSELERİNİ VURDU

Johnson&Johnson hisseleri, ağrı kesiciler içinde kullandığı ve uzun süreli alındığında ölümlere yol açan opioid maddesini bildirmediği gerekçesiyle açılan davanın ardından yüzde 4.19 değer kaybetti. Sağlık sektörü hisseleri de yüzde 1.20 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)