E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Powell'ın açıklamaları sonrası düşüşle kapandı---

ABD borsaları Powell'ın açıklamaları sonrası düşüşle kapandı

ABD borsaları Powell'ın açıklamaları sonrası düşüşle kapandı
19 Ekim 2023 - 23:41 borsagundem.com

New York borsası, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın konuşması sonrasında günü düşüşle tamamladı.

New York borsası kapanışında Dow Jones endeksi 250 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,75 azalışla 33.414,17 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,85 azalarak 4.278,00 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,96 kayıpla 13.186,17 puana indi.

Fed Başkanı Powell'ın bugün New York Ekonomi Kulübünde yaptığı konuşma sonrasında tahvil faizleri son 16 yılın yeni zirvesini görürken, pay piyasalarında negatif bir seyir izlendi.

Powell, ekonomik büyümenin ve iş gücü talebinin dayanıklılığını gösteren son verileri dikkatle izlediklerini belirterek, "Trendin üzerindeki büyümeye veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına dair ek kanıtlar, para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebilir." dedi.

Son aylardaki verilerin Fed'in hedeflerine doğru devam eden ilerlemeyi gösterdiğine işaret eden Powell, "Eylül ayı enflasyon verileri düşüş eğilimini sürdürdü ancak daha az cesaret vericiydi." diye konuştu.

Powell yeni ve eski belirsizliklerin para politikasını çok fazla sıkılaştırma riski ile çok az sıkılaştırma riski arasında denge kurma görevini zorlaştırdığını kaydetti.

Para politikasındaki değişikliklerin finansal koşulları da etkilediğini kaydeden Powell, son aylarda finansal koşulların önemli ölçüde sıkılaştığını ve uzun vadeli tahvil getirilerinin bunda önemli bir etken olduğunu hatırlattı.

Fed Başkanı Powell'ın konuşması öncesinde yüzde 4,90 seviyesinde dengelenen ABD'nin 10 yıllık hazine tahvili getirileri, daha sona yüzde 4,99'u aşarak 2007'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Ayrıca, ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, geçen hafta 198 bin ile piyasa beklentilerinin altında kalırken, ocak ayından bu yana en düşük değer kaydedildi.

Analistler, iş gücü piyasasının sıkı kalmaya devam ettiğini gösteren işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verilerin, Fed'in agresif sıkılaşma döngüsüne karşı piyasada dirence işaret ettiğini ve faiz oranlarını yüksek tutmak için Bankaya alan sağladığını belirtti.

ABD'de ekimde eksi 9 ile beklentilerin altında gerçekleşen Philadelphia Fed İmalat Endeksi de sektördeki daralmanın devam ettiğine işaret etti.

Ülkede ikinci el konut satışları ise eylülde yüzde 2 azalarak Ekim 2010'dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Öte yandan, dün açıkladığı bilançosunda üçüncü çeyrekte net karının azaldığını bildiren elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisselerindeki değer kaybının yüzde 10'a yaklaşması dikkati çekti.

Üçüncü çeyrekte abone sayısında yaklaşık 9 milyon artış bildiren küresel internet televizyon ağı Netflix'in hisseleri ise yüzde 16'nın üzerinde değer kazandı.

Fed Başkanı Powell'dan 'ek faiz artışı' sinyali

 

En fazla para girişi olan hisseler 19/10/2023

 

En fazla para çıkışı olan hisseler (19/10/2023)

 

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

BİST'ten VBTS kapsamında 5 hisseye tedbir

 

Borsa günü düşüşle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • büyük düzeltici 20 Ekim 2023 07:25

    ne dedisem o.dün demiştim abd de satışa gecem çökertcem diye .auhahahahahu daa ii günleri bunlar . dolara alternatif para keşfdip iice bitircem abd yi .putin etrafgında birleşelim . rusya ve Türkiye ve suriye azerbaycan ortak bi güç oluşturmalıyız .irandaki yobaz mollalar devrilip şah ve ailesi işbaşına gelmeli sonra iranıda alıp 5 li dünya gücü oluşturmalıyız .başka çaresi yok yoksa bu insanlık terör örgütü abd isimli kuruluş tüm dünayyı kan abulacak .covidi yapamadılar şimdi böyle pislik peşindeler .abd insanlık için en büyük tehlike.vbaşındaki zaten replikan yaratık herkes biliyor insan ırkından değil .replikanı araştırın nasıl ırk görün .