E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Nasdaq hariç yükselişte---

ABD borsaları Nasdaq hariç yükselişte

ABD borsaları Nasdaq hariç yükselişte
11 Temmuz 2023 - 17:07 borsagundem.com

Wall Street endeksleri salı gününe karışık seyirle başladı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi açılışta diğer endekslerden negatif ayrıştı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe Nasdaq hariç pozitif seyirle başladı. Yatırımcılarsa hafta içerisinde açıklanacak kritik enflasyon verilerini bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,37 artışla 34.071,08 puanda, S&P 500 Endeksi %0,12 artışla 4.414,99 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,12 düşüşle 13.668,79 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0069 düşüşle %3,993 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları yeni haftaya da büyük oranla pozitif başladı. Pazartesi günü Dow Jones ve S&P 500 endeksleri sırasıyla %0,62 ve %0,24 yükseldi. Diğer endekslerin bir nebze gerisinde kalan Nasdaq’sa sadece %0,18 yükselebildi.

ABD borsalarının en önemli gündem maddesi ise yarın açıklanacak haziran ayı tüketici fiyat endeksi rakamları ve perşembe günü açıklanacak üretici fiyat endeksi rakamları. Enflasyondaki düşüşün devam edip etmediğine dair herhangi bir işaret ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararına ve hisse senetlerinin rotasına ışık tutabilir.

Yatırımcılar FED’in 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek para politikası toplantısından çeyrek puanlık bir faiz artışı bekliyor. Ancak geçen hafta açıklanan istihdam verilerinin ardından yatırımcılar FED’in eylül ayında ne yapacağı konusunda kararsız hale geldiler. FED yönetimi haziran ayı toplantısında politika faizlerinin sabit tutulması kararını vermişti.

CNBC’nin haberine göre, varlık yönetimi firması Solus Alternative’den Dan Greenhaus, FED’in kararına dair herhangi bir fikir yürütebilmek için daha fazla veri gerektiğini vurguluyor. Greenhaus açıklamasında, “Bir veya iki faiz artışı bundan sonraki süreçte faiz indirimine başlanıp başlanmayacağı düşünüldüğünde çok daha az önemlidir. Bana kalırsa söz konusu risk ortamı bir veya iki faiz artışından çok daha fazla sonuçlara gebedir” diyor.

ABD borsaları ikinci çeyrek bilanço sezonuna da hazırlanıyor. Cuma günü ‘sistematik açıdan önemli’ finans devleri JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup ve BlackRock bilançolarını açıklayacak. Finans şirketlerinin yanı sıra PepsiCo, Delta Air ve UnitedHealth firmaları da bilançolarını bildirecek.

Fundstrat: Borsa, enflasyon verisiyle birlikte yükselişe geçebilir

 

Morgan Stanley: Hisse senetleri pahalı, yükseliş olasılık dışı

 

Wall Street’te bilanço resesyonu için geri sayım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)