E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
01 Ağustos 2023 - 17:30 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne kararsız başladı. Ağustos ayının ilk işlem gününde yatırımcılar bilanço rakamlarına odaklandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları ağustos ayına karışık seyirle başladı. Tahvil getirilerinde kritik %4 seviyesi yeniden aşıldı. Yatırımcılarsa zayıf gelen şirket bilançolarının ardından satış pozisyonuna geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,30 yükselişle 35.666,67 puanda, S&P 500 Endeksi %0,16 azalışla 4.581,80 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,57 düşüşle 14.263,76 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0692 yükselişle %4,028 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, borsalardaki düşüş yoğunluklu harekete şirket bilançoları yön veriyor. İlaç şirketi Merck hem bilançosunda hem de gelirlerinde beklentilerin altında kaldı. Ancak ilaç şirketinin Keytruda satışlarındaki güçlü artış hisse senedindeki satışları sınırladı. Merck hisseleri %0,1 düşüşle işlem görüyor. Sanayi devi Caterpillar’ın beklentilerin üzerindeki bilançosu ve geliri ise hisse senedinin %7’ye yakın yükselmesine yol açtı. Hisse senedindeki yükseliş Dow Jones Endeksi’ni de destekledi.

Diğer taraftan bir diğer ilaç devi Pfizer’in hisseleri Kovid ürünlerinin satışlarının düşmesiyle volatilitesi yüksek bir seyir izliyor. Güne düşüşle başlayan Pfizer hisseleri kısa bir süre sonra pozitife geçerek %1,1’lik yükselişe ulaştı. Uber’in bilançosu ise beklentileri karşılayamadı. Şirketin hisseleri %4,65 düşüşle işlem görüyor.

Bu hafta çeyrek sonuçlarını açıklaması planlanan 160’tan fazla S&P 500 bileşeni bulunuyor. Diğer bir deyişle yatırımcılar bilanço yoğunluklu bir gündemle mücadele edecek. FactSet verilerine göre S&P 500 şirketlerinin yarısından fazlası halihazırda bilançolarını rapor etti. Bilanço paylaşan şirketlerin %82’si ise beklentileri aştı. Söz konusu tablo Amerikan ekonomisinin resesyona yakalanmadan enflasyonu düşürebileceği yönündeki yumuşak iniş senaryosuna umut veriyor.

Ancak analistler şu ana kadarki bilanço performansına rağmen yıllık bazda %7,1’lik bir bilanço daralmasına hazırlanıyor.

CNBC’nin haberine göre UBS Küresel Servet Yönetimi Baş Yatırım Sorumlusu Mark Haefele konuyla ilgili açıklamasında, “İkinci çeyrek teknoloji bilanço sezonu yarısını bitirdi ve sonuçlar şu ana kadar karışıktı. Ancaks talep edilen değerlemeler zemini göz önüne alındığında yatırımcıların bir bütün olarak ileriye dönük volatiliteye hazırlanmaları ve sektör içerisinde seçici olmaları gerektiğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

ABD'de ISM imalat endeksi beklentileri karşılayamadı

 

Wall Street rallisinde dengeler değişiyor

 

JPMorgan: Ekonomide iniş olmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)