E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
10 Temmuz 2023 - 17:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftada enflasyon verilerine odaklandı. Uzmanların bu hafta başlayacak bilanço sezonuna ilişkin beklentileri ise düşük

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya yükselişle başladı. İkinci çeyrek bilanço sezonuna hazırlanan yatırımcılar hafta ortasında açıklanacak enflasyon rakamlarına odaklandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,40 yükselişle 33.868,91 puanda, S&P 500 Endeksi %0,10 artışla 4.403,18 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,22 düşüşle 13.630,71 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0260 düşüşle %4,042 seviyesinde değerleniyor. 

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yeni sosyal medya platformu Threads’i hafta sonu kullanıma sunan ve 100 milyon yeni kullanıcıya ulaşan Meta’nın hisseleri açılışta %2’lik yükseliş yakaladı. Ancak teknoloji hisse senedindeki yükseliş uzun sürmedi. Meta hisseleri %0,42 yükselişle işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) haziran ayında faizleri sabit tutmasının ardından Wall Street yatırımcıları için bu hafta açıklanacak enflasyon rakamları çok daha önemli hale geldi. ABD tüketici fiyat endeksi çarşamba günü, üretici fiyat endeksi ise perşembe günü açıklanacak.

ABD borsaları düşüşlerin hakim olduğu bir haftadan çıkıyor. S&P 500 Endeksi’nin %1,16 gerilediği geçen hafta Nasdaq ve Dow Jones sırasıyla %0,92 ve %1,96 düştü.

Cuma günü açıklanan haziran ayı tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin altında gelmesine rağmen saatlik ücretlerin beklentilerin aksine sınırlı bir seviyede artması FED’in olası faiz artışlarına ilişkin beklentileri yükseltti.

Yatırımcılar ayrıca bu hafta başlayacak ikinci çeyrek bilanço sezonunu da takip ediyor. Finans devleri BlackRock, JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup bu hafta ikinci çeyrek bilanço sezonunun başlangıcını yapacak.

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley Analisti Edward Stanley pazar günü yaptığı açıklamada, “S&P 500 bilançolarının yılın kalan kısmında önemli bir baskı altında olacağını ve bilanço resesyonuna girilebileceğini öngörüyoruz. Bunun nedeni işletmeler için oluşan negatif kaldıraçtır. Maliyet artışları satışlardaki büyümeyi aştığında bilanço artışı sert bir darbe alır” uyarısında bulundu.

Tarihin en nefret edilen boğa piyasası mı?

 

ABD borsalarında bilanço tehdidi

 

Citi, ABD hisse senetleri için tavsiyesini düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)