E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
18 Nisan 2023 - 16:58 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne kararsız başladı. Yatırımcıların gündeminde ise bilanço verileri ve konut başlangıç rakamları var

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe karışık seyirle başladı. Wall Street beklentilerini aşan ilk çeyrek bilançoları hisse senetlerini destekledi. Buna karşın resesyon endişeleri piyasalarda hissedilmeye devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,11 düşüşle 33.949,37 puanda, S&P 500 Endeksi %0,38 artışla 4.166,91 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,57 yükselişle 12.226,44 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0258 düşüşle %3,580 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında yatırımcılar ilk çeyrek bilanço sezonuna odaklandı. Çeyrek raporuyla beklentileri aşan Bank of America’nın hisseleri %0,6 yükseldi. İlaç devi Johnson & Johnson da ilk çeyrek bilançosunda beklentileri geride bıraktı ve 2023 öngörülerini geliştir. Ancak şirketin hisseleri yeni güne %2,67 düşüşle başladı.

Salı günkü boğa piyasası algısının bir kısmı Goldman Sachs bilançosunun ardından geriledi. Wall Street devi kendisinden beklenenden daha zayıf bir ilk çeyrek geliri bildirdi. Firma tüketici bankacılığı Marcus üzerinden 470 milyon dolarlık kredi kaybı yaşadığını paylaştı. Goldman Sachs hisseleri %2,4’lük düşüşle işlem görüyor.

Küresel ekonomiye ilişkin haberlere ise Çin’in gayrisafi yurtiçi hasılasının ilk çeyrekte %4,5 yükselmesi damgasını vurdu. Son bir yılın en yüksek büyüme rakamı analistlerin %4’lük beklentilerini geride bıraktı.

CNBC'nin haberine göre ilk çeyrek bilanço raporları Amerikan şirketlerinin şimdilik enflasyona ve yükselen faiz oranlarına karşı dirençli göründüğünü ortaya koydu. Finans şirketlerinin bilançoları özellikle de geçen ay görülen iki yerel bankanın iflasının ardından yatırımcıların merceği altındaydı.

Ekonomi cephesinde yatırımcılar son konut başlangıç rakamlarını ve inşaat izinlerini takip ediyorlar. Dow Jones anketlerine göre konut başlangıçlarının %3,4’lük düşüşle 1,4 milyon adede gerilemesi bekleniyor.

ABD'de konut başlangıçları beklentileri aştı

 

ABD'li iki büyük banka bilançolarını açıkladı

 

Paul Krugman: Siyaseten aklını kaybetmiş bir ulusun para birimine kim güvenir?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)