E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
05 Nisan 2023 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde düşüş trendi devam ederken Dow Jones Endeksi pozitif ayrıştı. Yavaşlama işaretleri gösteren ABD ekonomisi Wall Street yatırımcılarını belirsizliğe itiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları çarşamba gününe karışık başladı. Yatırımcılar küresel ekonomideki düşüş trendini değerlendirmeye devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,37 yükselişle 33.527,59 puanda, S&P 500 Endeksi %0,05 azalışla 4.098,37 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,58 düşüşle 12.055,42 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0251 düşüşle %3,317 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre Çarşamba günkü piyasa hareketlerinde ADP özel sektör bordro raporunun etkileri hissedildi. Raporda mart ayındaki istihdam büyümesinin yavaşladığı görüldü. Salı günkü açık iş ilanları raporu ve ADP verileri ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonu düşürmek amacıyla ekonomiyi soğutma çabalarının nihayet meyvesini verdiği yönündeki yorumları destekler nitelikte.

ABD borsalarında üç büyük endeks de geçtiğimiz günü düşüşle bitirmişti. İşlem gününün sonu itibariyle Dow Jones ve S&P 500 endeksleri dört günlük yükseliş serilerini bitirmiş oldu. Hisse senetleri ilk çeyrekte yükselişteydi. Ancak endeksler tüm zamanların en yüksek seviyelerinin oldukça altında işlem görmeyi sürdürüyor.

CNBC’nin haberine göre Fairlead Strategies’in Kurucusu Katie Stockton piyasalara ilişkin açıklamasında, “Gerçekten genel olarak belirli aralıklarda seyreden bir piyasa oluştu. Bana kalırsa hem hisse senetlerine yatırım yapan birçok kişi hem de benim için hayal kırıklıklarının büyük bir kısmı bu durumdan kaynaklanıyor” ifadelerine yer verdi.

Stockton, “En son yükseliş de dahil olmak üzere oldukça dikkat çekici olan kısa vadeli yükselişler ve aşağı salınımlar yaşadık. Hareketlerin büyüklüğü beni kesinlikle şaşırttı, ancak ayı piyasası döngüsünün dışında olduğumuza dair henüz bir kanıtımız yok. İyi haber şu ki, ayı piyasasının sonuna daha yakınız” açıklamasında bulundu.

ABD Hazine getirileri çarşamba günü düştü, ancak küresel merkez bankalarından gelen daha fazla faiz artışı haberleri piyasalardaki oynaklığına katkıda bulunuyor. Yeni Zelanda Merkez Bankası gecelik faiz oranlarını 50 baz puan artırdı ve enflasyonun "çok yüksek ve kalıcı" olduğunu belirtti.

Bu arada, OPEC+’ın günlük ham petrol üretimini 1,16 milyon varil azaltacağını açıklamasının ardından enerji piyasasının son durumu hafta boyunca borsalardaki belirsizliğe katkıda bulundu.

ABD ekonomik aktivitesinde büyüme

 

ABD'de mortgage faizleri 7 haftanın en düşük seviyesinde

 

ABD'de özel sektör istihdamı beklentileri karşılamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)