E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
03 Nisan 2023 - 17:07 borsagundem.com

Wall Street endeksleri pazartesi gününe OPEC+’tan gelen petrol üretimini düşürme kararı nedeniyle karışık başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya karışık seyirle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) yüksek faiz oranları ve bankacılık sektörünün son dönemlerde yaşadığı kriz nedeniyle halihazırda sıkıntıda olan ekonominin bir de petrol fiyatlarının yükselişi nedeniyle yara alacağından endişeleniyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,82 yükselişle 33.547,94 puanda, S&P 500 Endeksi %0,22 artışla 4.118,30 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,27 düşüşle 12.189,20 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0150 yükselişle %3,486 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre OPEC+’ın günlük petrol üretim miktarını 1,16 milyon varil düşürme kararı küresel piyasaların gündeminde. Kararın ardından Batı Teksas ABD ham petrolünün varil fiyatı %6,6, Brent ham petrolün varil fiyatı %6 yükseldi. Yatırımcılarsa daha yüksek petrol fiyatlarının yüksek enflasyonu ve yaklaşan resesyon korkularını daha da pekiştireceğinden endişeleniyor.

S&P 500 Endeksi’ndeki enerji sektörü hisselerini takip eden SPDR Enerji Sektörü fonu açılışın adından %4 yükseldi. Marathon Oin ve Halliburdon hisseleri sırasıyla %9 ve %6,2 değer kazanarak fonun en çok yükselen hisseleri oldu.

Silicon Valley Bank’in (SVB) iflasına ve bankacılık sektöründeki şoka rağmen ABD borsalarındaki üç büyük endeks de mart ayını pozitif bitirmişti. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi %16,8’lik çeyrek performansıyla endeksleere liderlik etmişti. S&P 500 Endeksi ise yılın ilk üç ayında %7 yükseldi ve ikinci kez üst üste pozitif bir çeyreği geride bıraktı. Sanayi endeksi Dow Jones diğer endekslerin gerisinde kalsa da %0,4’lük yükselişle pozitif seviyedeydi.

CNBC’nin haberine göre, Wellington Shields Teknik Analisti Frank Gretz müşterileriyle paylaştığı notta, “En azından şimdilik teknoloji her şeyden uzakta güvenli liman, bankacılık haberlerine bağışık olarak görüldü. S&P 500 ise endekse dahil Microsoft, Apple ve benzeri teknoloji isimlerinin ağırlığı ile ayakta tutuluyor gibi görünüyor” dedi.

Wall Street endeksleri yeni çeyreğin ilk haftasında resmi tatil nedeniyle cuma günü kapalı olacak. Bununla birlikte salı günü açıklanacak istihdam verileri, çarşamba gibi açıklanacak ADP özel sektör bordro raporu ve cuma günü açıklanacak aylık istihdam raporu gibi bir dizi önemli ekonomik hafta içerisinde açıklanacak.

Rus rublesi bir yılın dibinde

 

Novak: Diğer OPEC+ ülkeleri de üretimi azaltabilir

 

Rus Ural petrolünün fiyatı yüzde 45 azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)