E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirde açıldı---

ABD borsaları karışık seyirde açıldı

ABD borsaları karışık seyirde açıldı
25 Haziran 2021 - 17:19 borsagundem.com

Wall Street endeksleri kişisel harcamaların beklenmedik bir şekilde azalmasıyla enflasyon endişelerinden kurtuldu. Yatırımcılar 1 trilyon dolarlık altyapı paketinde uzlaşmaya varılmasını ve enflasyon gündemini değerlendiriyor.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,62 yükselişle 34.408,57 puanda, S&P 500 Endeksi %0,22 artıda 4.276,06 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,08 ekside 14.357,71 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0168 yükselişle %1,510 seviyesinde değerleniyor.

New York Borsası geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’ndan (FED) gelen açıklamaların ardından düşüşe geçmişti. Ancak Salı günü FED Başkanı Powell’ın Temsilciler Meclisi’ndeki toplantıdaki açıklamaları ve bugün ABD’deki kişisel harcamaların beklenmedik bir şekilde düşüşe geçmesiyle yüksek enflasyon endişeleri de azaldı. Söz konusu durum New York borsasının tırmanmasını sağlarken Nasdaq Endeksi’nin de yatay seyirde ilerlemesine neden oldu. Dow Jones’taki yükselişte ise geçtiğimiz gün ABD Başkanı Joe Biden’ın 1 trilyon dolarlık altyapı paketi için uzlaşmaya varıldığını açıklaması etkili oldu.

S&P 500 Endeksi Nisan ayından bu yana en iyi haftasını tamamlamaya hazırlanıyor. Teknoloji odaklı Nasdaq 100 Endeksi ise güne yatay seyirde başlamasına karşın son altı haftadır haftalık bazda üst üste yükseliş gösterdi.

ABD borsalarında Virgin Galactic hisseleri şirketin müşterilerini uzaya çıkarmak için piyasa düzenleyicisi onayı almasının ardından %15’e yakın yükseldi. Borsgundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu onay Virgin Galactic’i uzay turizmi için ilk onay alan şirketlerden biri konumuna getiriyor.

ThinkMarkets Analisti Fawad Razaqzada Bloomberg International’a yaptığı açıklamasında, “Yatırımcı duyarlılığı genel olarak pozitif. Artan enflasyonist baskılara rağmen, merkez bankaları rekor teşvik önlemlerini şimdilik yerinde tutmaya istekli. Bu nedenle, dipten alma stratejisinin pay piyasalarında tercih edilen ticaret olmaya devam etmesi muhtemeldir” dedi.

 

Bezos’un Virgin Galactic’i uzay yolculuğuna onay aldı

 

Biden’ın 1 trilyon dolarlık planı borsaları nasıl etkileyecek?

 

ABD'de kişisel gelirler azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)