E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBiden’ın 1 trilyon dolarlık planı borsaları nasıl etkileyecek?---

Biden’ın 1 trilyon dolarlık planı borsaları nasıl etkileyecek?

Biden’ın 1 trilyon dolarlık planı borsaları nasıl etkileyecek?
25 Haziran 2021 - 12:57 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1 trilyon dolarlık altyapı planı için ABD Kongresi üyeleriyle uzlaşmaya varması borsaların gündeminde. Uzmanlar özellikle sanayi, yeşil enerji ve 5G alanlarındaki şirketlerin bu plan sayesinde ivme kazanacağını belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar geçtiğimiz gün ABD Başkanı Joe Biden’ın 1 trilyon dolarlık altyapı paketinde anlaşmaya varıldığını açıklamasının ardından hızlı bir şekilde yükseldi. Sanayi endeksi Dow Jones rekor bir kapanışa ulaştı. Ancak MarketWatch’un haberine göre dev altyapı paketinin yatırımcı stratejilerinde çok daha uzun bir süreye yayılan bir ilişkisi bulunuyor.

Wall Street yatırımcıları büyük bir altyapı harcama paketi olasılığını fiyatlandırmak için uzun yıllardır çalışıyordu. Donald Trump yönetiminden bu yana sıcaklığını koruyan altyapı harcama paketi, bu yılın başında Biden yönetimi tarafından da yeniden gündeme getirilmiş ancak ABD Kongresi’nde Cumhuriyetçilerle geçen müzakereler sonucu bir türlü anlaşmaya varılamamıştı.

Biden’ın Cumhuriyetçilerle uzlaşmaya varıldığını açıklamasının ardından Global X’in ABD Altyapı Geliştirme Borsa Yatırım Fonu endeksleri geride bırakarak %1,5 oranında yükseldi. Söz konusu borsa yatırım fonu altyapı paketindeki inşaat projesi fonlarından yararlanması beklenen sanayi hisselerine (%63,4) ve ham madde sektörü hisselerine (%23,7) odaklanıyor. İnşaat ekipmanları üreticisi Caterpillar, Biden’ın açıklamalarının ardından en hızlı yükselen hisseler arasında yer alarak günü %2’den fazla yükselişle bitirdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre altyapı planı borsalardaki Telekom ve yeşil enerji şirketlerinin de yükselişe geçmesini sağladı. Aberdeen Standard’ın Küresel Altyapı Gelir Fonu Portföy Yöneticisi Josh Duitz yeşil enerji ve 5G şirketlerinin yükselişinin henüz erken dönemlerde olduğunu, altyapı anlaşmasının bu hisselerdeki yükselişi destekleyeceğini söyledi.

Duitz açıklamasında, “Yasanın çıkması ihtimali açıkça olumlu bir gelişme. Ancak gerçek şu ki, ABD Kongresi’nde ne olursa olsun altyapı yatırımları ileride daha güçlü olacak. Yeşil enerji ve 5G devrimleri halihazırda gerçekleşiyor ve bu tasarı sadece altyapı harcamalarını hızlandıracaktır” ifadelerine yer verdi.

Daha geniş perspektiften değerlendirildiğinde ise anlaşmanın ABD ekonomisinin yeniden açılma koşullarındaki ticaret yoğunluğuna ivme kattığını belirtiyor.

Varlık yönetimi firması LPL Financial’ın Özkaynak Stratejisti Jeff Buchbinder, “Bu yıl çok büyük ihtimalle 2 trilyon dolardan fazla ek harcama göreceğiz. Bu ek harcamaların içerisinde bu iki partili anlaşma ve yılın geri kalanında gelecek olan tek parti tarafından desteklenen ‘sosyal altyapı’ harcamaları bulunacak. Bu harcamalar şirketlerin kârlarındaki görünümü destekleyecek ve boğa piyasasının 2021’in ötesinde de devam etmesini sağlayacak” açıklamasında bulundu.

Ancak yatırım araştırmaları firması Evercore ISI’ın analistleri Sarah Bianchi ve Tobin Marcus, Biden ve Kongre’deki Demokrat liderlerinin diğer parti üyeleri arasında ortak destek sağlama zorluğuyla karşı karşıya olduğuna ve büyük öneme sahip müzakerelerin hala devam ettiğine dikkat çekti.

ABD borsaları iyi veriler ve alt yapı paketiyle yükseldi

 

Bitcoin 3 günde yüzde 21 artış gösterdi

 

Ekonomi toparlanacak, borsalar hızlı yükselecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)