E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları için önemli bir gün---

ABD borsaları için önemli bir gün

ABD borsaları için önemli bir gün
04 Şubat 2021 - 08:33 borsagundem.com

ABD ekonomisinin yeni patronu Yellen'ın finansal piyasa regülatörleri ile toplantısı bugün yapılacak.

ABD Hazine Bakanı Jannet Yellen'ın Reddit kullanıcıları tarafından alınan hisselerin piyasada yarattığı çalkantı konusunu finansal piyasa regülatörleri ile ele alacağı toplantının bugün yapılacağı açıklandı.

Online iletişim platformu Reddit üzerinden bir araya gelen bireysel yatırımcıların ortak yatırım hareketleri GameStop gibi hisselerde volatilite yaratarak ABD hisse senedi piyasasında küçük ölçekli çalkantıya neden olmuştu.

Yellen'ın daha önce toplantıları bu hafta yapacağı duyurulmuştu.

Plan kapsamında Yellen ABD'nin SPK'sı SEC, Fed, New York Fed ve Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) yöneticileri ile görüşecek. Alınacak tedbir ve uygulanacak yasaklar benzer girişimler için de emsal olacak. Bu yüzden toplantıların borsalar açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor. Sosyal medyada organize olan küçük yatırımcılar hadge fonlar ile kavga ederek GameStop hisselerini 17 dolardan 400 dolara kadar yükseltmişti.

Yellen regülatörlerle GameStop'u görüşecek

 

Bitcoin’de Yellen etkisi sürüyor

 

Yellen'in açıklamaları altın fiyatlarını yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Balon var04 Şubat 2021 10:51

    Son gümüş hareketi de gösterdiki balonun kralı var dünya mbleri para bastıkça balon oluştu yellen teyzeden iğne bekliyorum