E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü düşüşle kapadı---

ABD borsaları günü düşüşle kapadı

ABD borsaları günü düşüşle kapadı
11 Mart 2022 - 02:11 borsagundem.com

Rusya-Ukrayna savaşının gölgesinde hareketlendirmelerini sürdüren ABD borsaları, son 40 yılın rekor enflasyon rakamının da etkisiyle günü ekside kapadı

BORSAGUNDEM.COM

Wall Street endeksleri perşembe günü de düşüşünü sürdürdü. Günlerdir, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın gelişmelerine göre tavır alan endekslerin perşembe günkü düşüşünde ABD'deki 40 yılın enflasyon rekoru da etkili oldu.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), şubatta aylık yüzde 0,8 artarken, yıllık yüzde 7,9 ile 1982'den bu yana kaydedilen en büyük artışı göstermesi, Fed'in gelecek haftaki para politikası toplantısında olası faiz artırımında daha 'şahin' olacağı endişelerini de beraberinde getirdi.  

ENFLASYONDAKİ REKOR DAHA DA ARTACAK

Kingsview Asset Management'in portföy yöneticisi Paul Nolte, piyasaların enflasyon rakamına yakın beklentiler içinde olduğunu belirterek, "Yükselen emtia fiyatları da dahil edildiğinde önümüzdeki bir veya iki ay içinde enflasyon rakamı daha da yukarılara çıkacak" dedi. 

Nolte, piyasalın Fed'in 25 baz puan faiz artırımı yapacağına da kesin gözüyle baktığını ancak enflasyondaki yükselişle mücadele kapsamında Fed'in daha agresif davranabileceğini ifade etti.

DİĞER MAKRO EKONOMİK VERİLER

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı da 5 Mart ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 11 bin kişi artarak 227 bine yükseldi.

ABD federal hükümetinin bütçe açığı ise şubatta geçen yılın aynı ayına kıyasla yaklaşık yüzde 30 azalarak 217 milyar dolar oldu.

JEOPOLİTİK GELİŞMELER

Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin haber akışı piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ediyor. Türkiye'nin ara buluculuğu ile Antalya'da gerçekleştirilen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısından arzulanan sonuç çıkmadı. 

Rusya'daki ticari faaliyetlerini askıya alan veya sonlandıran küresel şirketlerin sayısı ise her geçen gün artarken, ülkeden çıkacağını duyuran ilk Wall Street bankası Goldman Sachs oldu. Goldman Sachs'ın ardından ABD'nin bir diğer büyük bankalarından JPMorgan Chase de Rusya'daki operasyonlarını sonlandıracağını duyurdu.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 112.18 puan ve yüzde 0.34 oranında düşüşle günü 33.174.07 puanda tamamladı. S&P 500 Endeksi 18.36 puan ve yüzde 0.43 oranında kayıpla gün sonunda 4.259.52 puana geriledi. Nasdaq da 125.58 puan ve yüzde 0.95 oranında düşüşle günü 13.129.96 puanda kapadı. 

HİSSE HAREKETLERİ

Wall Street'teki hisse hareketlerinde e-ticaret devi Amazon.com'un hisse bölünmesi oldu. Amazon 1'e 20 Hisse bölünmesini ve 10 milyar dolarlık hisse geri alımını açıkladıktan sonra hisseleri %5,4 arttı.

ABD bütçesi şubatta 217 milyar dolarlık açık verdi

 

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

ABD enflasyonunda yeni zirve

 

Antalya zirvesinden sonuç çıkmadı

 

Avrupa borsaları günü ekside kapattı

 

Borsa günü kararsız tamamladı

 

Biden, ülkesinde rekor kıran TÜFE'den Putin'i sorumlu tuttu

 

50 şirket, borsanın geri kalanından daha değerli

 

Açığa satış en fazla hacim olan üç hissede

 

Kardemir’de 5,4 milyarlık hacim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)