E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
22 Eylül 2022 - 16:57 borsagundem.com

FED’in faiz kararının ardından çarşamba gününü sert bir düşüşle sonlandıran ABD borsaları yeni güne de ekside başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street endeksleri perşembe gününe düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) üçüncü kez üst üste gösterge faizleri 75 baz puan artırmasının ardından borsalardaki satış dalgası devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,13 düşüşle 30.144,50 puanda, S&P 500 Endeksi %0,24 azalışla 3.780,84 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,39 düşüşle 11.176,80 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1164 yükselişle %3,647 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Borsaları FED’in faiz kararı ve FED Başkanı Jerome Powell’ın şahin açıklamaları sonrasında çarşamba günü sert bir satış dalgasına maruz kaldı. Dow Jones Endeksi’nin 522 puan düştü. Aynı gün S&P 500 ve Nasdaq endeksleri %1,7’nin üzerinde geriledi ve sırasıyla 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerindeki diplerinden bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Hisse senetlerindeki büyük düşüş, FED’in üst üste üçüncü kez yüzde 0,75 puanlık faiz artışı gerçekleştirmesi ve FED Başkanı Powell’ın daha yüksek işsizliği ve resesyonu ima eden açıklamaları sonrasında gerçekleşti.

CNBC’nin haberine göre Nuveen'in Baş Yatırım Sorumlusu Saira Malik, "Dünkü FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) toplantısı piyasalar için yutması zor bir haptı. Bunun muhtemelen FED açıklamalarında çıkan üç sebepten kaynaklandığını düşünüyorum" dedi. Malik bu üç sebebi daha yüksek faiz oranları, enflasyon ve işsizlik olarak sıraladı.

FED yöneticileri çarşamba günkü açıklamalarında enflasyonla mücadeleyi sonlandırmadan önce 2023'te faizleri %4,6'ya kadar yükseltmeye devam etme sözü verdiler. Wall Street'te ise söz konusu sıkı para politikası hedefi merkez bankasının ekonomik büyümeyi yavaşlatmayı amaçladığı ve ABD ekonomisinde resesyonun oluşabileceği endişelerini tetikledi.

Fed, 2022'de yıl sonu faiz oranını %4,4'e yükseltmeyi ve yılın geri kalanında artan enflasyona karşı agresif eylemlerini sürdürmeyi planlıyor.

DoubleLine Capital CEO'su Jeffrey Gundlach, çarşamba günü yaptığı açıklamada FED’in para politikasını sıkılaştırma hızını yavaşlatması gerektiğini söyledi. Gundlach, “Para politikasının uzun ve değişken gecikmeleri vardır, ancak bir süredir sıkılaştırıyoruz” dedi.

Wall Street için yeni tehdit: Yüksek tahvil getirileri

 

ABD'nin cari açığı yüzde 11,1 arttı

 

ABD'de işsizlik maaşı başvurularındaki düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)