E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
03 Ağustos 2021 - 17:16 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ekonomik büyümeye ilişkin şüphelerin piyasalara yansımasıyla birlikte yeni güne düşüşle başladı. Yatırımcıların gündeminde ise delta varyantının yayılmasına ilişkin endişeler görülüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,28 düşüşle 34.739,79 puanda, S&P 500 Endeksi %0,17 azalışla 4.379,76 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,20 düşüşle 14.651,86 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0200 düşüşle %1,158 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları geçtiğimiz günkü kayıpların ardından geri dönüş hedefiyle başlamasına karşın seansın ilk yarım saatinde düşüşe geçti. 5 ayın en düşük seviyesinde değerlenen 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ekonomik büyümenin yavaşlamasına ilişkin endişeleri de beraberinde getiriyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD hisse senetlerinde ekonomik büyümeyle ilişkili hisse senetlerinde kaydedilen kayıplar endekslerdeki düşüşü tetikledi.

ABD borsalarındaki düşüşlerde korona virüsün delta varyantının neden olduğu endişeler birincil sebep olarak gösteriliyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından derlenen verilere göre ABD’deki günlük korona virüs vaka sayılarından elde edilen yedi günlük ortalamalar Cuma günü 72 bin 790’a ulaştı. Söz konusu rakamlar henüz hastalığa karşı bir aşının bulunmadığı geçtiğimiz yaz aylarında görülen zirvenin geçildiğini gösteriyor.

Bununla birlikte CDC verileri ABD nüfusunun %70’inin aşılandığını da gösteriyor.

UBS’in Amerika Birimi Baş Yatırım Sorumlusu Solita Marcelli CNBC’ye verdiği röportajda, “Virüsün delta varyantı şu anda ABD’de hızla yayılıyor ve ekonomik faaliyetlerdeki sınırlı bir geri çekilme göz ardı edilemiyor. Ancak herhangi bir geri çekilme sınırlı bir biçimde gerçekleşecektir” ifadelerine yer verdi.

 

Küresel borsalar yüzde 15 geri çekilebilir

 

ABD'de 530 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

 

Aynı kişide 40 kez mutasyon geçirdi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)