E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
27 Temmuz 2021 - 17:14 borsagundem.com

Wall Street endeksler Apple ve Microsoft gibi dev şirketlerin bilançolarını açıklayacağı gergin güne düşüşle başladı. Uzakdoğu borsalarındaki gerilim, delta varyantı ve merkez bankası endişeleri endekslerdeki düşüşü destekledi


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününde elde ettiği rekorların ardından yeni güne düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,48 düşüşle 34.977,01 puanda, S&P 500 Endeksi %0,48 düşüşle 4.401,02 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,97 düşüşle 14.696,86 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0503 düşüşle %1,247 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street hisse senetleri yatırımcıların en son kurumsal bilanço raporlarının değerlendirilmesinin ardından tüm zamanların en yüksek seviyelerinden düşüş gösterdi. Yatırımcılar teknoloji sektörünün ağır topları Apple ve Microsoft’ın bilançolarına hazırlanıyor.

ABD borsalarındaki büyük endekslerin tamamı yeni güne düşüşle başladı. Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre geçtiğimiz gün bilançolarını açıklayarak beklentilerin üzerine sonuç paylaşan iki hisse arasında Tesla güne %1,58’lik düşüşle başlarken General Electric ise %1,47’lik yükseliş yakaladı. Intel hisseleri ise şirketin inovasyonlarını hızlandırma planlarının analistleri etkilemeyi başaramamasının ardından güne %3’ün üzerinde düşüşle başladı. Hang Seng Endeksi, ABD fonlarının Çin ve Hong Kong varlıklarını boşalttığı yönündeki spekülasyonların artmasıyla birlikte Mayıs 2020'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi ve bu düşüş de ABD borsalarındaki kayıpları destekledi.

Küresel piyasalarda Çin kaynaklı krizlerin dışında yatırımcılar Kovid-19’un delta varyantının yayılmasını ve merkez bankalarının sıkılaştırma politikalarını dile getirmesini değerlendiriyor. Zira bu iki olgu ekonomik toparlanmanın gidişatına ilişkin endişeleri beslemeye devam ediyor.

ABD borsaları ikinci çeyrek bilanço sezonuna güçlü bir başlangıç yaptı. Ancak bu hafta gerçekleşecek ABD Merkez Bankası toplantısı sonunda yapılacak açıklamalar ve S&P 500’ün en büyük 5 hissesi arasında bulunan Apple, Microsoft ve Alphabet’in gün içerisinde yayınlayacağı bilanço rakamları ABD hisse senetleri için büyük bir önem taşıyor.

Julius Baer'in Özkaynak Stratejisi Başkanı Mathieu Racheter Bloomberg International’da yer alan bir araştırma notunda, "Bilançolarda rekor kıran rakamlar, yatırımcıların virüs yayılması ve enflasyon konusundaki endişelerini dengeledi." dedi. Racheter, ikinci çeyreğin "büyük olasılıkla bilanço artışı ve ekonomik ivmede zirveye işaret ettiğini” belirterek yatırımcıların ekonomik döngüyle bağlantılı ve değerinin altındaki hisselerden savunma ve büyüme odaklı hisse senetlerine geçeceği yönündeki görüşlerini desteklediğini söyledi.

Delta varyantı ve enflasyon riskleri Wall Street’i vuracak

 

Goldman Sachs, kripto ETF'i için başvuru yaptı

 

Borsa İstanbul yönünü yukarı çevirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)