E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDelta varyantı ve enflasyon riskleri Wall Street’i vuracak---

Delta varyantı ve enflasyon riskleri Wall Street’i vuracak

Delta varyantı ve enflasyon riskleri Wall Street’i vuracak
27 Temmuz 2021 - 14:40 borsagundem.com

Son dönemde rekor seviyelere ulaşan ABD borsaları korona virüsün delta varyantının yayılması ve enflasyon riskleri gerekçesiyle %5 ila %8 oranında geri çekilebilir.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım danışmanlığı firması The Federated Hermes’in Baş Hisse Senetleri Stratejisti Phil Orlando Wall Street borsalarının zorlu bir düzeltmeye hazırlandığı konusunda uyardı. Ünlü borsa uzmanı borsalardaki bu durumun risk dinamiklerinden kaynaklandığını belirtiyor.

625 milyar dolarlık varlığın yönetiminden sorumlu olan ünlü borsa uzmanı CNBC’ye verdiği röportajda ABD’de beklenenden daha yüksek seviyelere ulaşan enflasyonun, Kovid-19’un delta varyantının yayılmasının ve mali ve parasal politikaları çevreleyen belirsizliğin söz konusu riskleri oluşturduğunu belirtti.

Orlando açıklamasında, “Tarihi çerçeveden bakıldığında mevsimsel olarak dalgalı bir döneme giriyoruz ve aynı zamanda bir araya gelen bir sürü sorun var. Elimizde yükselen bir enflasyon var. Politika anlamında ABD Merkez Bankası’nın ne yapacağına dair soru işaretlerimiz var. Bu haftanın sonunda açıklanacak yaklaşmakta olan bir borç tavanı problemimiz var” ifadelerine yer verdi.

Ünlü borsa uzmanı tüm bunların bir süre sonra yatırımcılarda bir ikaz işareti haline geleceği konusunda uyarıyor. Orlando, “Borsalar şu ana kadar inanılmaz derecede iyi hareket etti. Gerçek anlamda bir önceki yılın Mart ayındaki pandemi diplerinden iki katına yükseldi” açıklamasında bulundu. Ancak borsa uzmanı tüm bu yükselişin balon benzeri değerlemelere yol açtığına dikkat çekiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, S&P 500 Endeksi bu yılın başından bu yana %18 oranında yükseldi. Borsa uzmanına göre endeks önümüzdeki iki ay içerisinde %5 ila %8’lik bir geri çekilme karşısında gözle görülebilir bir şekilde savunmasız hale geldi. Orlando’nun endeks için yıl sonu hedefi 4.500 puan. S&P 500 geçtiğimiz gün 4.422,30 puandan kapanmıştı.

Phil Orlando açıklamasında, “Tam yıl hedefine 100 puandan az olacak derecede yaklaştık. Bizim görüşümüze göre borsanın bu endişeler ve sorunlar çevresinde konsolide olmasıyla bir miktar volatilite ya da biraz düşüş gerçekleşebilir” görüşlerine yer verdi.

Ünlü borsa uzmanı temel ekonomik ve piyasa verilerinin oldukça güçlü olduğunu belirterek bu geri çekilmelerin bir alım fırsatı doğuracağına dikkat çekiyor. Orlando en çok tercih ettiği sektörler olan finans, enerji ve tüketici ihtiyati grubu hisse senetlerinden alım yapmayı tercih edeceğini belirtti. Borsa uzmanı yatırım yapacağı şirketlerin güçlü sermayesi olan yerel şirketler olduğunu da sözlerine ekledi.

Orlando, “Bunlar 2020 baharında ölüme terk ettiğimiz ekonomik döngüye bağımlı hisse senetleri. Resesyon geçen yılın nisan ayında sona erdi ve borsalar şimdi güçlü bilançolarda ve getirilerde gördüğümüz fiyatlara yetişmek zorunda” dedi.

Kripto para borsalarından geri çekilme

 

Teknoloji devleri yolun sonuna mı yürüyor?

 

Amazon'un açıklaması Bitcoin'i düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)