E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
26 Eylül 2023 - 17:10 borsagundem.com

Wall Street endeksleri eylül ayının son haftasında satış baskılarına direnemiyor. Yatırımcılar JPMorgan CEO’sunun karamsar açıklamalarına ve ABD hükümetinin kapanması ihtimaline kilitlendi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. Eylül ayı sonuna doğru satış baskıları Wall Street endekslerini ele geçirdi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,51 düşüşle 33.832,35 puanda, S&P 500 Endeksi %0,80 azalışla 4.302,76 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,97 düşüşle 13.142,75 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,018 düşüşle %4,518 seviyesinde değerleniyor.

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon enflasyonu düşürmek için faiz oranlarının daha da yükselmesi gerekebileceği uyarısında bulundu. Dimon’ın bu açıklamaları borsalardaki düşüşleri de destekledi. Açılışta banka hisseleri de düşüşteydi. Wall Street’in dev bankaları arasında Wells Fargo hisseleri %0,77, Morgan Stanley hisseleri ise %0,78 ekside işlem görüyor.

Söz konusu piyasa hareketliliği borsaların aylık bazdaki düşüşlerine ekleniyor. Nasdaq Bileşik Endeksi eylül ayı başından bu yana %6 geriledi. S&P 500 ve Dow Jones endeksleri ise sırasıyla kabaca %4 ve %2 düştü. Borsalardaki aylık bazdaki düşüşleri tetikleyen ana unsur ABD Merkez Bankası’nın (FED) gelecek yıl piyasaların beklediğinden daha az faiz indirimi öngördüğü uyarısı oldu. Açıklamanın ardından 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri 2007’den bu yana en yüksek seviyelere ulaştı.

Yatırımcılar bu hafta Washington’a kilitlendi. ABD Kongresi’nin harcama tasarısında bir anlaşmaya varamaması durumunda 1 Ekim’de ABD hükümeti kapanabilir.

Yine de yaklaşan yeni ay mevsimsel açıdan piyasaların toparlandığı bir dönem olarak öne çıkıyor. 1929 ve 1987’deki çöküşler nedeniyle ekim ayı yatırımcılar tarafından pek sevilmese de CNBC’nin haberine göre tarihsel göstergeler çoğunlukla ekim ayının bir ‘ayı katili’ olarak nam salması gerektiğini gösteriyor.

ABD'de konut fiyatlarında artış

 

Jamie Dimon: Dünya yüzde 7’lik faiz oranına hazır olmayabilir

 

ABD’de hükümet kapanırsa borsalara ne olacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)