E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
05 Eylül 2023 - 17:21 borsagundem.com

Wall Street endeksleri salı gününe ekside başladı. Yatırımcılar Suudi Arabistan’ın enerji piyasasının sarsan kararının ardından satışa geçti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları İşçi Bayramı sonrasında haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. Ham petrol fiyatlarındaki sert yükseliş borsalardaki düşüşün sebebi olarak görülüyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,20 düşüşle 34.768,11 puanda, S&P 500 Endeksi %0,35 azalışla 4.499,89 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,52 düşüşle 13.958,69 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0622 yükselişle %4,248 seviyesinde değerleniyor.

Suudi Arabistan’ın petrol üretimini gönüllü olarak günde 1 milyon varil azaltacağını açıklamasının ardından salı günü petrol fiyatlarında sert bir yükseliş görüldü. Batı Teksas petrol vadelileri %2 yükselerek varil başına 87 dolara yükseldi. Bu geçen kasım ayından bu yana en yüksek petrol fiyatına işaret ediyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre petrol fiyatlarındaki yükselişten enerji hisseleri yararlandı. S&P 500 Enerji Sektörel Endeksi %1,3’ten fazla yükseldi. Halliburton, Occidental Petroleum ve EOG Resources gibi enerji şirketlerinin hisseleri %2’nin üzerinde değer kazandı.

Petrol fiyatlarındaki yükseliş havayolu şirketleri ve kruvaziyer gemi şirketlerinin hisselerini ise sert vurdu. American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines ve Royal Caribbean hisseleri %2’den fazla değer kaybetti. En fazla değer kaybeden hisse ise kruvaziyer gemi şirketi Carival oldu. Şirketin hisseleri %5 değer kaybetti.

Goldman Sachs resesyon beklentilerini %15’e düşürdü. Wall Street bankası ABD Merkez Bankası’nın (FED) bu ayın sonundaki politika toplantısında faiz artışı ihtimalini beklemediklerini açıkladı.

Bu iyi bir haber gibi görünse de yatırımcılar eylül ayının mevsimsel etkilerinden endişeleniyor. Zira eylül ayı tarihsel olarak Amerikan borsalarının en zayıf performans gösterdiği dönem. Yine de ağustos ayını kayıpla bitiren endeksler geçen hafta, eylül ayına girerken, temmuz ayından bu yana en iyi haftalık performansını kaydetmişti.

CNBC’nin haberine göre LPL Financial’ın Baş Teknik Stratejisti Adam Turnquist, “Tarih tekerrür etmek zorunda değil, bu yılki boğa piyasası momentumu eylül ayının manşetlerin önerdiği kadar kötü olmayabileceğini gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Suudi Arabistan ve Rusya'nın kararı sonrası Brent petrol 90 doları aştı

 

Rusya’nın petrol ve doğalgaz gelirleri azaldı

 

JPMorgan: Yatırımcılar ‘yumuşak iniş’ten emin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)