E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
19 Nisan 2023 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne şirketlerden gelen olumsuz haberlerin etkisiyle satıcılı başladı. Yaklaşan ABD resesyonundan endişelenen yatırımcılar bilanço sezonuna odaklandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı. Netflix ve Morgan Stanley’den gelen zayıf ilk çeyrek bilançoları hisse senetlerindeki düşüşün en belirgin sebebiydi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,45 düşüşle 33.824,77 puanda, S&P 500 Endeksi %0,47 azalışla 4.135,23 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,55 düşüşle 12.086,53 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0334 yükselişle %3,611 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre borsalardaki düşüşte zayıf bilanço rakamları rol oynadı. Son 24 saatte bilançolarını açıklayan şirketler analistlerin ancak alt beklentilerini aşabildi. Büyük şirketlerin bilanço öngörülerindeki yetersizlik, ABD Merkez Bankası’nın (FED) birkaç hafta içerisinde faiz artıracağı beklentilerine ve resesyon korkularına karşı çaresiz bıraktı.

CNBC’nin haberine göre JPMorgan ticaret masasından yapılan açıklamada, “Muhtemelen merkez bankası kaynaklı olan bu riskten kaçınma tonu, artan resesyon riski ile uyumlu görünmektedir” ifadelerine yer verildi.

Piyasalardaki gidişatı en çok etkileyen bilanço rapor Netflix’ten geldi. Dijital yayın platformu şifre paylaşımını daha sıkı bir şekilde kısıtlama kararını erteleyerek yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. 2023’ün ilk çeyreğinde(Q1) şirket, analistlerin hisse başına kazanç beklentilerini aştı ve beklenenden daha fazla abone ekledi. Ancak gelir tahminlerinin gerisinde kalan Netflix’in hisseleri yeni güne %4,1’lik düşüşle başladı.

Gündemdeki bir diğer bilanço raporu ise finans devi Morgan Stanley’den geldi. Bankanın bilançosu beklentileri aştı ancak hisse senetleri yeni günde %1,6’lık düşüşle işlem görüyor. Wells Fargo Analisti Mike Mayo'ya göre, hisse senetlerindeki düşüşte, yatırım bankacılığı, servet ve varlık yönetimi işletmelerinin marjlarının beklenenden daha zayıf olması rol oynadı. Analist ayrıca, Morgan Stanley'nin vergi oranını normalleştirilmesi halinde çeyrek bilançosunun beklenenden daha zayıf hale geleceğini de sözlerine ekledi.

Yatırımcılar, geçen ay gerçekleşen banka iflasının ardından finans sektörüne dair bilançoları yakından takip ediyor. Barclays’ten Emmanuel Cau konuyla ilgili açıklamasında, “Genel olarak, Q1 bilançoları bizim görüşümüze göre çok fazla şey değiştirmeyebilir. Bununla birlikte, hisse senetleri toparlandı, ancak pozisyonlar temkinli kalmaya devam ediyor. Bu nedenle daha fazla bilanço odaklı yükseliş ticaretteki zorlukları artıracaktır" ifadelerine yer verdi.

ABD borsaları bilanço sezonunun etkisiyle dalgalı seyirde bir hafta geçiriyor. İşlem günü sonunda elektrikli otomotiv devi Tesla Q1 bilançosunu açıklayacak.

Morgan Stanley ilk çeyrek bilançosunu açıkladı

 

Yatırımcılar karamsarken borsalar nasıl yükseliyor?

 

Küresel yatırımcılar uyarıyor: Dolarda düşüş bitmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)