E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
06 Nisan 2023 - 17:10 borsagundem.com

Wall Street endeksleri istihdam piyasasına yönelik endişelerin ve resesyon korkularının etkisiyle yeni güne ekside başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe düşüşle başladı. İstihdam piyasasına ilişki yavaşlamayı işaret eden göstergeler ufukta bir ekonomik resesyon olduğu endişelerini artırıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,38 düşüşle 33.354,51 puanda, S&P 500 Endeksi %0,47 azalışla 4.071,09 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,76 düşüşle 11.905,70 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0222 düşüşle %3,290 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street endeksleri yeni günde haftalık işsizlik maaşı başvurularındaki yükselişlere odaklandı. Beklenenin üzerinde gelen başvurular istihdam büyümesinin yavaşladığına dair son sinyalleri destekledi. ADP, bu haftanın başlarında yaptığı açıklamada, özel bordrolardaki genişlemenin mart ayında beklentilerin çok altında olduğunu söylemişti. Bu arada, mevcut açık iş pozisyonların sayısı şubat ayında 10 milyonun altına düştü ve bu neredeyse iki yıldır bir ilk. İşten çıkarmalar da bu yılın başından itibarin bir yıl öncesinin rakamlarına göre yaklaşık beş kat arttı.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) mevcut faiz artırımı rotasını değiştirmeye zorlayabileceği umuduyla ekonomideki yavaşlama işaretlerini olumlu bir gelişme olarak algılamaktaydı. Şimdiyse yatırımcılar FED’in enflasyon yavaşlatmak için ekonomiyi resesyon noktasına kadar sıkıştırdığı ve çok ileri gittiği endişesini taşıyor.

CNBC’nin haberine göre Harris Financial Group’un Yönetici Ortağı Jamie Cox konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “FED faiz oranlarıyla bir duvar inşa etti ve şimdi ekonomi bu duvara çarpıyor” ifadelerine yer verdi.

ABD borsaları cuma günü ‘Good Friday’ resmi tatili sebebiyle kapalı olacak. Ancak yatırımcılar mart cuma günü açıklanacak mart ayı istihdam raporunu merakla bekliyor. Tarım dışı bordolar şimdiye kadar teknoloji ve finans sektöründeki işten çıkarmalara rağmen sağlam bir büyüme göstermişti. Ancak Wall Street uzmanları bu eğilimin yakında tersine döneceğini öngörüyor.

Bleakley Financial Group’un Baş Yatırım Sorumlusu Peter Boockvar konuyla ilgili açıklamasında, “İşten çıkarmaların hızı hâlâ mütevazı olsa da sanıldığı kadar düşük seviyede değil. Bu durum işe alımların yavaşlayan hızına, işsizlik başvurularındaki devam eden artışa ve ADP'nin açıklamalarına yansıyor. ABD İstihdam Verileri Ofisi’nin verileri birdenbire diğer göstergelerden yukarı yönde ayrıştı. Bana kalırsa bu belki de yarından başlanacak şekilde bazı kötü yönlü geri dönüşlerin gerçeklemek üzere olduğunu gösteriyor" dedi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

Para piyasası fonlarına yatırımcı akını 1,5 trilyon dolar

 

ABD Doları hakimiyetini yitiriyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)