E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Çin'de işe dönüş sonrası rekor kırdı---

ABD borsaları Çin'de işe dönüş sonrası rekor kırdı

ABD borsaları Çin'de işe dönüş sonrası rekor kırdı
11 Şubat 2020 - 04:17 borsagundem.com

Haftanın ilk gününe tedirgin başlayan Wall Street yatırımcıları, Çin'de salgın nedeniyle kapalı olan iş yerlerinin açılmasıyla küresel ekonomiyle ilgili endişelerden uzaklaştı. 3 ana endeks de yükselişle kapandı, S&P 500 ve Nasdaq rekor kırdı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları düşüşle başladığı haftanın ilk gününü yükseliş ve rekorlarla kapadı. 

Çin'den yayılan ve tüm dünyayı tehdit eden Korona virüs salgınıyla ilgili son rakamların ürkütücü boyutlara gelmesi nedeniyle güne satıcılı başlayan endeksler, Çin'de kapalı olan iş yerlerinin açıldığı haberleriyle toparlandı. Çin'deki iş yerlerinin açılması, Wall Street yatırımcılarının küresel ekonomiyle ilgili endişelerinden uzaklaşıp ekonomik verilere odaklanmalarını sağladı. 

Şanghay'daki fabrikasında üretime yeniden başlayan Tesla'nın hisseleri yüzde 3.1 arttı. 

Çin'deki iPhone satışları yüzde 50 oranında azalan Apple, iPhone üreticisi Foxconn'un üretime yeniden başlaması Apple'ı rahatlatırken hisseleri yüzde 0.47 oranında yükseldi. 

YÜZDE 3.1 BÜYÜME TAHMİNİ

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Kongre'ye gönderilen 2021 bütçesinde öngörülen yüzde 3.1'lik büyüme hedefi Wall Street yatırımcıları tarafından olumlu algılandı ve risk iştahını artırdı. 

Amazon, Microsoft ve Alphabet hisselerinin performansıyla 3 ana endeks de erken kayıplarından kurtularak yükselişe geçti.

ABD borsalarında pazartesi günü 6.6 milyar hisse el değiştirdi. Dow Jones sanayi endeksi günü 174.31 puan ve yüzde 0.60 oranında artışla 29.276.82 seviyesinde tamamladı. S&P 500 24.39 puan ve yüzde 0.73 oranında artışla gün sonunda 3.352.10'a ulaşarak yeni bir rekora imza attı. Bir diğer rekor da günü 107.88 puan ve yüzde 1.13 oranında artışla 9.628.39 puana yükselen Nasdaq'tan geldi.

ABD'de yatırımcılar bu hafta Kongre'de yapacağı sunuma odaklanırken, Korona virüs salgınıyla ilgili gelişmeleri de takip edecek. 

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

Suriye'de çatışma riski borsada sert satışa neden oldu

 

Çin'de çalışanlar işbaşı yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)