E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları bilançolarla karıştı---

ABD borsaları bilançolarla karıştı

ABD borsaları bilançolarla karıştı
21 Temmuz 2023 - 17:10 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne karışık seyirle başladı. 9 gündür yükselişte olan Dow Jones Endeksi sınırlı da olsa düşüşe geçti. Yatırımcılar hafta boyunca borsalarda karışık bilanço sezonunun baskısının hissedildiğin belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı. Dow Jones Endeksi 9 seanstır kaydettiği yükseliş serisinin ardından yeni güne sınırlı da olsa aşağı yönü gösteriyor. Yatırımcılarsa bilanço raporlarını tartışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,04 düşüşle 35.211,16 puanda, S&P 500 Endeksi %0,17 artışla 4.542,69 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,33 yükselişle 14.110,05 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0341 düşüşle %3,819 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones Endeksi hafif düşüşle başladığı yeni günü yükselişle kapatırsa Ağustos 2017’den bu yana görülmeyen bir performansa ulaşmış olacak.

Yatırımcılar bugün volatilitesi yüksek bir seans görmeyi bekliyor. Bunun en önemli sebebi ise portföy yöneticilerinin fonlarını yeniden dengelemesi ve Nasdaq 100 Endeksi’ndeki yeniden dengelenmenin pazartesi günü itibariyle devreye girmesi. Cuma günü aynı zamanda geniş hacimdeki endeks ve hisse senedi opsiyonlarının son tarihi olma özelliği taşıyor.

Wall Street yatırımcıları çeyrek bilançolarını da izlemeyi sürdürüyor. Dev Amerikan ulaşım şirketi CSX’in hisse senetleri şirketin iç karartan bilançosunun ardından %5 değer kaybetti. American Express hisseleri ise %3,9 geriledi.

ABD ikinci çeyrek bilanço sezonu şimdiye kadar karmaşık sinyaller verdi. S&P 500 Endeksi’nde bilançolarını paylaşan şirketlerin %75’i beklentileri aştı. Ancak Earnings Scout verilerine göre endeksteki şirketlerin son üç yılda bilanço beklentilerini aşma ortalaması %80.

Wall Street endeksleri karışık bir haftayı geride bırakıyor. S&P 500 ve Nasdaq endeksleri hafta boyunca perşembe gününe kadar sırasıyla %0,7 ve %2 geriledi. Dow Jones Endeksi ise pozitif ayrışarak %0,5 yükseldi.

CNBC’nin haberine göre AXS Investment’ın CEO’su Greg Bassuk piyasalara ilişkin yorumlarında, “Büyük endekslerdeki karışık seyir açıklanan bilançolardaki ve ekonomik verilerdeki karmaşayı gerçekten yansıtıyor. Dow Jones Endeksi bileşenlerinin ötesinde sektörler arasında bu bilanço verilerine dayalı bir satış baskısı görüyoruz” dedi.

Goldman Sachs: ABD ekonomisi ‘yumuşak iniş’e doğru ilerliyor

 

BofA: Küresel hisse fonlarından 2,5 milyar dolar çıktı

 

Ünlü ekonomistten ‘tarihi balon’ uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)