E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa8.6 milyar liralık şirket evliliğine Rekabet onayı---

8.6 milyar liralık şirket evliliğine Rekabet onayı

8.6 milyar liralık şirket evliliğine Rekabet onayı
08 Nisan 2016 - 06:05 borsagundem.com

Rekabet Kurumu tarafından 2015’te incelenen birleşme ve devralmaların toplam işlem bedeli yaklaşık 8.6 milyar lira oldu

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan 2015 Yılı Birleşme-Devralma Görünüm Raporu’na göre geçen yıl Rekabet Kurumu’na toplam 159 birleşme ve devralma işlemi bildirildi. Bu işlemlerden 83’ünde hedef şirket veya ortak girişim, Türkiye yasalarına göre kurulmuş şirketlerden oluştu. Bu dönemde 8 özelleştirme işlemi değerlendirmeye alındı.

Rapora göre, 2015’te Rekabet Kurumu tarafından incelenen birleşme ve devralmaların bildirilen hedef şirketin veya oluşturulan ortak girişimin Türkiye kökenli olduğu işlemlerde (özelleştirmeler hariç), toplam işlem bedeli yaklaşık 8 milyar 645 milyon lira olarak belirlendi. Bu dönemde Rekabet Kurumu’na bildirilen ve gerçekleşen özelleştirmelerin toplam değeri ise yaklaşık 3 milyar 149 milyon lira oldu.

Hollanda ilk sırada

Aynı dönemde tüm tarafları Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulmuş şirketlerin gerçekleştirdikleri birleşme ve devralmaların toplam işlem değeri ise 9 milyar 233 milyon lira olarak hesaplandı.
Yabancı yatırımcılar, 2015’te 49 ayrı işlemde Türk şirketlerine yatırım yaparken, yabancı yatırımcılar arasında işlem bazında yapılan sıralamaya göre ilk sırada Hollanda ile Lüksemburg kökenli yatırımcılar yer aldı. Türk şirketlerinin devir konusu olduğu devralma işlemlerinde, yabancı yatırımcılar yaklaşık 6 milyar liralık yatırım gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)