E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak​4.1 milyar liralık ‘aşk’a geldi---

​4.1 milyar liralık ‘aşk’a geldi

​4.1 milyar liralık ‘aşk’a geldi
25 Aralık 2015 - 06:48 borsagundem.com

Nef İcra Kurulu Başkanı Timur 2016'da üretecekleri projelerde 'ulaşılabilir özgürlük', müşteri odaklı 'aşk markası' stratejisi izleyeceklerini söyledi

Nef yurtiçi ve yurtdışında konut sektörüne kazandırdığı konseptlerle Türkiye’nin en hızlı büyüyen konut geliştiricisi oldu. 2015 yılında 2 bin 600’den fazla konut satışı yapan ve 1.2 milyar lira ciro elde eden Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, ekonomi bakanlığı kaynaklarında da araştırarak, sektörde ‘milyar lira’ ciroya en hızlı ulaşan geliştirici olduklarını söyledi.

Duygu Erdoğan'ın Milliyet'teki haberinde 2016 yılı planlarını da anlatan Timur, yeni yıl için 2 önemli stratejileri olduğunu dile getirdi. Timur, “Bunlardan biri ulaşılabilir özgürlük, diğeri ise aşk markası olmak. Ulaşılabilir özgürlükte şehrin merkezinde, ulaşılabilir fiyatlarla ve tasarımın ön planda oluğu yaşam alanları yapmak istiyoruz. Aşk markası ise müşteri odaklı, ince düşünen ve davranan, samimi ve içten bir marka olmayı hedefliyor. Bu kapsamda 2016’da 4.1 milyar lira değerinde proje üreteceğiz” dedi.

Dünya metropollerinde

Nef New York projesini yeni yılda tanıtacaklarını anlatan Timur, daha önce duyurdukları Nef markasıyla 5 yıl içinde ABD ve Avrupa’nın 10 metropolünde olma hedefini de hızla hayata geçireceklerini dile getirdi. Timur, “Başta New York ve Chicago olmak üzere ABD’nin, öncelikli olarak Londra, Berlin ve Viyana olmak üzere Avrupa’nın metropollerinde yapacağımız projelerde yine yepyeni ünlü tasarımcılarla çalışacağız” dedi. İş GYO, Amstar ve Magellan gibi şirketlerle işbirlikleri olduğunu söyleyen Timur, Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile yaptıkları 500 milyon dolarlık iyi niyet anlaşmasıyla Türkiye’de konut ve karma projelerde birlikte çalışacaklarını kaydetti.

Bodrum yolcusu

Erden Timur, İstanbul dışında proje geliştirmek için harekete geçtiklerini ve özellikle Anadolu’nun gelişmiş şehirleri için adım attıklarını ifade etti. Timur, 2016’nın bu strateji kapsamında gelişim yılları olacağını belirterek, “Bodrum Yalıkavak’ta 100 bin metrekare arsa alanı üzerinde, dünya çapında ses getirecek farklı bir yazlık konsepti ile yeni bir  projeye başlayacağız. Dünyaca ünlü bir otel zincirinin de proje içinde yer alacağı ve yaratıcı bakış açımızla geliştireceğimiz proje ile oyunun kurallarını yeniden tanımlamayı hedefliyoruz. Öte yandan Topkapı’da İş GYO ile ortak geliştirdiğimiz 2 yeni projeyi daha hayata geçireceğiz. Bunların yanısıra Sütlüce, Kağıthane ve Avrupa yakasında da iki yeni projemiz olacak” dedi.

5 yılda yüzde 75 büyüdü

Nef İcra Kurulu Üyesi ve Satış Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, 2009 yılından bu yana İstanbul’da 400 bin metrekareden büyük bir alanda proje geliştirdiklerini, 2010 yılından bu yana yılda ortalama yüzde 75 büyümenin yakalandığını dile getirdi. İnşaatı devam eden 8 projenin satışını tamamladıklarını, 3 projede ise satışların sürdüğünü belirten Çelik, “Satılan dairelerimiz en az yüzde 42 değer kazandı. Müşterilerimizin yüzde 95’ini yerel yatırımcılar oluşturdu. Son olarak, Bebek sırtlarındaki tarihi alanda, aslına uygun şekilde inşa edilmiş 15 binanın bulunduğu 68 bin metrekarelik bir araziye yayılan Bebeköy’de dünyanın en önemli otel zincirlerinden biri ile görüşüyoruz ve çok konuşulacak özel bir proje hazırlıyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)